0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Muffiny s kozím sýrem a rozmarýnem

Muffiny s kozím sýrem a rozmarýnem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Muffiny s kozím sýrem a rozmarýnem

4.1/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1673 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 205 g
Tuky 53 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Netradiční podoba klasické americké pochoutky.

Suroviny

máslo 10 g
+ na vymazání
cibule červená 50 g
jemně nasekaná
mouka pšeničná hladká 280 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
vejce 2 ks
velké
mléko 225 ml
sůl mořská 1 ČL
na půlcentimetrové kostičky
rozmarýn 2 ČL
čerstvý, nasekaný
rozmarýn 2 ČL
čerstvý, + 12 malých snítek na ozdobu

1 Máslo rozehřejte a čtyři až pět minut na něm opékejte cibuli – měla by jen lehce změknout. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2 Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience. V jiné rozkvedlejte jedno vejce s mlékem a směs přilijte do mísy k mouce – snažte se to udělat rychle a bez zbytečného míchání. Pak přidejte cibuli, sýr i rozmarýn.

3 Plech na pečení muffinů vymažte máslem a naplňte těstem. Zbývající vejce prošlehejte vidličkou a potřete jím muffiny. Na závěr do každého zapíchněte snítku rozmarýnu.

4 Pečte 20 minut nebo dokud krásně nezezlátnou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč