Aby byly vaše muffiny opravdu dokonalé, chce to dodržet několik pravidel. Tady jsou naše osvědčené triky.
- Důkladně promíchat, popřípadě prosít, je potřeba suché (sypké) přísady – obzvlášť mouku s kypřicím práškem nebo jedlou sodou, případně kakaem. Skvěle vám k tomu poslouží vidlička nebo lžíce.
- I ,mokré‘ přísady vyžadují řádné smíchání, prošlehání metlou nebo našlehání šlehačem (záleží na receptu).
- Jakmile však dojde na věc a mísíte suchou a mokrou směs, mělo by být míchání (ideální je na něj vařečka) spíš ledabylé – suché přísady by měly být tak tak navlhčené. Nějaký ten moučný žmolek se ve výsledku ztratí, ale přemíchané, nebo nedejbože přešlehané těsto prostě není ono.
- Když těsto po nalití do formiček zbude, dopečte ho v libovolné pečicí nádobě, nebo jako druhou várku, až se formy uvolní – vyběhne i tak.