Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Biovaření: fazole azuki

Biovaření: fazole azuki

Drobné červené fazolky jsou velmi oblíbené v japonské kuchyni. Přesvědčí vás, že luštěniny nemusí být těžce stravitelné.
21. 9. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Fazolky azuki jsou zásobárnou vitaminu B, minerálních látek a ve zvýšeném množství obsahují také železo a vápník. Díky snadné stravitelnosti jsou vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Dětem do 18. měsíce je však stejně jako jiné luštěniny raději podávejte jen v minimálním množství. Zajímavé je, že narozdíl od jiných fazolí můžete azuki nakličovat a zvýšit tak jejich blahodárné účinky na organismus.

Azuki přídávejte do jídel dobře uvařené (po namočení je vařte přibližně 45 minut). Přispějete tak k jejich lepší stravitelnosti. Klidně mohou být i rozvařené. Jejich lehce kašovitá konzistence se uplatní v omáčkách, pomazánkách i jako náplň slaných závinů. Použít je můžete také k zahuštění polévek. Inspirujte se následujícími biorecepty.

3x recept s azuki:


Připravila Jana Kopřivová



REKLAMA

Přidat komentář