Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sladká zelenina s azuki
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2035 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 273 g
Tuky 69 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úplnou lahůdkou je pohanková placka s touhle zeleninovo-fazolovou směsí, přelitá máslem z bílých loupaných mandlí.

Suroviny

olivový olej 5 PL
nakrájené na půlměsíčky
mrkev 5 ks
velké, nastrouhané nahrubo
nastrouhaná nahrubo
azuki 250 g
vařené
balzamikový ocet 2 PL
nebo rýžový, agáve, med
palačinka
nebo pohankové placky, k podávání
sůl

Postup

1

Ve větší pánvi rozehřejte olej a na velmi mírném ohni opékejte zeleninu a azuki asi deset minut. Osolte, přidejte asi 100 ml vody, přiklopte a tři čtvrtě hodiny duste. Občas zamíchejte. Podle potřeby podlévejte vodou, ale nepřehánějte to, abyste se neošidili o výraznou sladkou chuť zeleniny.

2

Na závěr dolaďte sirupem a octem, podle chuti můžete přidat i více. Příště můžete (ale nemusíte) experimentovat a přidat špetku zázvoru, skořice nebo hřebíčku.

3

Podávejte s palačinkami nebo s pohankovými plackami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...