Úplnou lahůdkou je pohanková placka s touhle zeleninovo-fazolovou směsí, přelitá máslem z bílých loupaných mandlí.
Suroviny
olivový olej
5
PL
cibule
5
ks
nakrájené na půlměsíčky
mrkev
5
ks
velké, nastrouhané nahrubo
červená řepa
1
ks
nastrouhaná nahrubo
azuki
250
g
vařené
balzamikový ocet
2
PL
javorový sirup
2
PL
nebo rýžový, agáve, med
palačinka
nebo pohankové placky, k podávání
sůl
Postup
1
Ve větší pánvi rozehřejte olej a na velmi mírném ohni opékejte zeleninu a azuki asi deset minut. Osolte, přidejte asi 100 ml vody, přiklopte a tři čtvrtě hodiny duste. Občas zamíchejte. Podle potřeby podlévejte vodou, ale nepřehánějte to, abyste se neošidili o výraznou sladkou chuť zeleniny.
2
Na závěr dolaďte sirupem a octem, podle chuti můžete přidat i více. Příště můžete (ale nemusíte) experimentovat a přidat špetku zázvoru, skořice nebo hřebíčku.
3
Podávejte s palačinkami nebo s pohankovými plackami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin(30 receptů )