Sladká zelenina s azuki

Sladká zelenina s azuki

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1956 kcal
Bílkoviny 62 g
Cukr 253 g
Tuky 69 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Úplnou lahůdkou je pohanková placka s touhle zeleninovo-fazolovou směsí, přelitá máslem z bílých loupaných mandlí.

Suroviny

olivový olej 5 PL
cibule 5 ks
nakrájené na půlměsíčky
mrkev 5 ks
velké, nastrouhané nahrubo
červená řepa 1 ks
nastrouhaná nahrubo
azuki 250 g
vařené
balzamikový ocet 2 PL
2 PL
sirup např. javorový, rýžový nebo agáve, nebo med
palačinka
nebo pohankové placky, k podávání

Ve větší pánvi rozehřejte olej a na velmi mírném ohni opékejte zeleninu a azuki asi deset minut. Osolte, přidejte asi 100 ml vody, přiklopte a tři čtvrtě hodiny duste. Občas zamíchejte. Podle potřeby podlévejte vodou, ale nepřehánějte to, abyste se neošidili o výraznou sladkou chuť zeleniny.

Na závěr dolaďte sirupem a octem, podle chuti můžete přidat i více. Příště můžete (ale nemusíte) experimentovat a přidat špetku zázvoru, skořice nebo hřebíčku.

Podávejte s palačinkami nebo s pohankovými plackami.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit