Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Azuki dip
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 438 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 49 g
Tuky 18 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte koření, třeba římský kmín, pepř nebo chilli papričky.

Suroviny

azuki 60 g
po povaření asi 200 g
uvařená
sůl
umeocet 1 PL
kousek (není nutné)
k podávání
lépe krekry k podávání

Postup

1

Fazole azuki namočte přes noc do vody, ráno slijte a v čerstvé vodě uvařte doměkka; můžete přidat kousek mořské řasy wakame, o níž jsem psala v minulém čísle Apetitu. Zvolíte-li tlakový hrnec, stačí 10 minut, jinak asi 50–60 minut. Slijte, nechte vychladnout a rozmixujte s ostatními ingrediencemi. Místo tahini můžete vyzkoušet i neslazené máslo z lískových oříšků (prodávají dobře zásobené bioprodejny). Osolte a přikyselte umeoctem podle chuti. Podávejte s podélně nakrájenou zeleninou, třeba mrkví a řapíkatým celerem, a s krekry. Mně nejvíc chutná se špaldovými krekry se sezamovými či dýňovými semeny z naší biopekárny Zemanka.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...