Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte koření, třeba římský kmín, pepř nebo chilli papričky.
Postup
1
Fazole azuki namočte přes noc do vody, ráno slijte a v čerstvé vodě uvařte doměkka; můžete přidat kousek mořské řasy wakame, o níž jsem psala v minulém čísle Apetitu. Zvolíte-li tlakový hrnec, stačí 10 minut, jinak asi 50–60 minut. Slijte, nechte vychladnout a rozmixujte s ostatními ingrediencemi. Místo tahini můžete vyzkoušet i neslazené máslo z lískových oříšků (prodávají dobře zásobené bioprodejny). Osolte a přikyselte umeoctem podle chuti. Podávejte s podélně nakrájenou zeleninou, třeba mrkví a řapíkatým celerem, a s krekry. Mně nejvíc chutná se špaldovými krekry se sezamovými či dýňovými semeny z naší biopekárny Zemanka.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin(30 receptů )
- Připravte si vmžiku nejlepší dipy na váš stůl(18 receptů )