Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Biovaření: fazole azuki

fazole azuki
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Drobné červené fazolky jsou velmi oblíbené v japonské kuchyni. Přesvědčí vás, že luštěniny nemusí být těžce stravitelné.

Fazolky azuki jsou zásobárnou vitaminu B, minerálních látek a ve zvýšeném množství obsahují také železo a vápník. Díky snadné stravitelnosti jsou vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Dětem do 18. měsíce je však stejně jako jiné luštěniny raději podávejte jen v minimálním množství. Zajímavé je, že narozdíl od jiných fazolí můžete azuki nakličovat a zvýšit tak jejich blahodárné účinky na organismus.

Azuki přídávejte do jídel dobře uvařené (po namočení je vařte přibližně 45 minut). Přispějete tak k jejich lepší stravitelnosti. Klidně mohou být i rozvařené. Jejich lehce kašovitá konzistence se uplatní v omáčkách, pomazánkách i jako náplň slaných závinů. Použít je můžete také k zahuštění polévek. Inspirujte se následujícími biorecepty.

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč