Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Biovaření: mořské řasy

Biovaření: mořské řasy

S řasami se můžete setkat v potravinových doplňcích v lékárnách. Co jimi pro změnu obohatit svůj jídelníček?
27. 9. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Mořské řasy obsahují velké množství minerálních látek a vitaminů. Jsou skvělým zdrojem jódu, vápníku a železa. Obsahují také fluor a jsou dobrým zdrojem bílkovin. Díky jódu ovlivňují zdravé fungování štítné žlázy, ale je třeba je jíst s rozmyslem – naše tělo není na tak velký přísun jódu zvyklý. Z tohoto důvodu je vhodné jíst řasy pravidelně, ale v malém množství. Stačí malý kousek několikrát týdně, například povařený v polévce.

Existuje mnoho druhů mořských řas. Pokud je nejste zvyklí jíst, vyzkoušejte nejprve wakame, kombu a nori. Řasa nori se používá při přípravě suši. Kombu a wakame jsou oblíbené, protože nemají tak výraznou ‚mořskou‘ chuť. Jsou báječné povařené v polévce, namočené do salátů, v pomazánce nebo je můžete přidat do hrnce při vaření luštěnin. Zlepšují jejich stravitelnost. Máme pro vás inspiraci na jídla s řasou wakame.

3× recept s řasou wakame:


REKLAMA

Přidat komentář