Vychutnejte si vysoce elegantní pročišťující salát inspirovaný japonskou kuchyní!
Suroviny
řasa wakame
1
ks
asi 7cm
bílá ředkev
1
ks
velká, cca 400-500g
řeřicha
lze nahradit naklíčeným mungem
Na zálivku
sezamový olej
6
PL
bio, lisovaný zastudena
rýžový ocet
3
PL
rýžový sirup
1
PL
lze nahradit pšeničným sirupem, medem
zázvor (čerstvý)
1
PL
šťáva
citronová šťáva
2
PL
sójová omáčka
2
PL
přírodní, (Shoyu)
Postup
1
Wakame opláchněte a na pět minut namočte do hrnku s trochou vody tak, aby řasa byla ponořená. Smíchejte všechny ingredience na zálivku.
2
Očištěnou bílou ředkev nakrouhejte na tenké plátky. Rozvinuté listy wakame nakrájejte na menší kousky (pokud byl v kousku i tuhý stonek, použijte ho později při vaření).
3
Salát podávejte vychlazený, posypaný řeřichovou natí nebo naklíčeným mungem. Je osvěžující třeba k vaječné omeletě.
NĚCO NAVÍC
Zázvorovou šťávu získáte, když oškrábete čerstvý zázvor o velikosti palce, nastrouháte najemno a v dlani nebo přes sítko vymačkáte šťávu.
Komentáře
Velký překvapení. Salát jsem na závěr lehce posypal lněnými a sezamovými semínky, velmi chutné!