Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z bílé ředkve s wakame
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 3-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1320 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 104 g
Tuky 93 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si vysoce elegantní pročišťující salát inspirovaný japonskou kuchyní!

Suroviny

řasa wakame 1 ks
asi 7cm
velká, cca 400-500g
řeřicha
lze nahradit naklíčeným mungem
Na zálivku
sezamový olej 6 PL
bio, lisovaný zastudena
rýžový ocet 3 PL
rýžový sirup 1 PL
lze nahradit pšeničným sirupem, medem
zázvor (čerstvý) 1 PL
šťáva
sójová omáčka 2 PL
přírodní, (Shoyu)

Postup

1

Wakame opláchněte a na pět minut namočte do hrnku s trochou vody tak, aby řasa byla ponořená. Smíchejte všechny ingredience na zálivku.

2

Očištěnou bílou ředkev nakrouhejte na tenké plátky. Rozvinuté listy wakame nakrájejte na menší kousky (pokud byl v kousku i tuhý stonek, použijte ho později při vaření).

3

Salát podávejte vychlazený, posypaný řeřichovou natí nebo naklíčeným mungem. Je osvěžující třeba k vaječné omeletě.

NĚCO NAVÍC
Zázvorovou šťávu získáte, když oškrábete čerstvý zázvor o velikosti palce, nastrouháte najemno a v dlani nebo přes sítko vymačkáte šťávu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Komentáře

06.12.2015 12:11

Velký překvapení. Salát jsem na závěr lehce posypal lněnými a sezamovými semínky, velmi chutné!

Apetit magazín