Salát z bílé ředkve s wakame

Salát z bílé ředkve s wakame

Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 (4)
Do 20 minut Velmi snadné 3-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1308 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 101 g
Tuky 93 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si vysoce elegantní pročišťující salát inspirovaný japonskou kuchyní!

Suroviny

řasa wakame 1 ks
asi 7cm
bílá ředkev 1 ks
velká, cca 400-500g
řeřichová nať lze nahradit naklíčeným mungem
Na zálivku
sezamový olej 6 PL
bio, lisovaný zastudena
rýžový ocet 3 PL
rýžový sirup 1 PL
lze nahradit pšeničným sirupem/ medem
1 PL
zázvorová šťáva
citronová štáva 2 PL
sójová omáčka 2 PL
přírodní, (Shoyu)

1 Wakame opláchněte a na pět minut namočte do hrnku s trochou vody tak, aby řasa byla ponořená. Smíchejte všechny ingredience na zálivku.

2 Očištěnou bílou ředkev nakrouhejte na tenké plátky. Rozvinuté listy wakame nakrájejte na menší kousky (pokud byl v kousku i tuhý stonek, použijte ho později při vaření).

3 Salát podávejte vychlazený, posypaný řeřichovou natí nebo naklíčeným mungem. Je osvěžující třeba k vaječné omeletě.

NĚCO NAVÍC
Zázvorovou šťávu získáte, když oškrábete čerstvý zázvor o velikosti palce, nastrouháte najemno a v dlani nebo přes sítko vymačkáte šťávu.

Komentáře

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit