Tofu pomazánka s mořskou řasou wakame

Tofu pomazánka s mořskou řasou wakame

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1094 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 100 g
Tuky 60 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete něco udělat nejen pro své zdraví? Dejte si pomazánku s řasou. Dokonale si pochutnáte.

Suroviny

řasa wakame 1 ks
cca 7cm
olivový olej 3 PL
panenský, bio
cibule 2 ks
menší, najemno
tofu 200 g
uzené, na menší kostky
ořechový olej 1 ČL
není nutný, ale skvělý
vlašské ořechy hrst
opražené, posekané
sójová omáčka
přírodní, na dochucení
sůl mořská
na dochucení
bylinky 1 PL
nasekané

1 Opláchněte wakame a na pět minut ji namočte do 100 ml vody. V hrnci rozehřejte olej a poduste cibuli; osolte. Přidejte tofu a opékejte. Zalijte vodou s řasou a povařte asi pět minut.

2 Ještě teplé dohladka rozmixujte ponorným mixérem přímo v hrnci. Dosolte a případně dochuťte sójovou omáčkou. Výsledkem by měla být jemná a krémovitá pomazánka. Počítejte s tím, že jak bude chladnout, ještě zatuhne.

3 Do hotové pomazánky vmíchejte ořechový olej, opražené ořechy a čerstvé bylinky podle vlastní volby.

NĚCO NAVÍC: Ostrou verzi získáte, když k opékající se cibuli přidáte nasekané chilli papričky nebo zázvor.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit