0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tofu pomazánka s mořskou řasou wakame

Tofu pomazánka s mořskou řasou wakame

3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1094 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 100 g
Tuky 60 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete něco udělat nejen pro své zdraví? Dejte si pomazánku s řasou. Dokonale si pochutnáte.

Suroviny

řasa wakame 1 ks
cca 7cm
olivový olej 3 PL
panenský, bio
cibule 2 ks
menší, najemno
tofu 200 g
uzené, na menší kostky
ořechový olej 1 ČL
není nutný, ale skvělý
vlašské ořechy hrst
opražené, posekané
sójová omáčka
přírodní, na dochucení
sůl mořská
na dochucení
bylinky 1 PL
nasekané

1 Opláchněte wakame a na pět minut ji namočte do 100 ml vody. V hrnci rozehřejte olej a poduste cibuli; osolte. Přidejte tofu a opékejte. Zalijte vodou s řasou a povařte asi pět minut.

2 Ještě teplé dohladka rozmixujte ponorným mixérem přímo v hrnci. Dosolte a případně dochuťte sójovou omáčkou. Výsledkem by měla být jemná a krémovitá pomazánka. Počítejte s tím, že jak bude chladnout, ještě zatuhne.

3 Do hotové pomazánky vmíchejte ořechový olej, opražené ořechy a čerstvé bylinky podle vlastní volby.

NĚCO NAVÍC: Ostrou verzi získáte, když k opékající se cibuli přidáte nasekané chilli papričky nebo zázvor.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit