Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Ořechy ve slaném vaření

Ořechy ve slaném vaření

Křupavé oříšky skvěle doplní houby, maso i salát.
18. 10. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Ořechy si většinou vybavíme jako ozdobu čokoládového dortíku nebo jako náplň v závinu, ale proč je omezovat jenom na sladké? Ořechy jsou mimořádně zdravé. Obsahují totiž vitamin E a díky hořčíku pomáhají předcházet svalovým křečím. Dále se pyšní tzv. hodným tukem, který lze přirovnat k olivovému oleji a který naše tělo potřebuje. Ochutnejte netradiční spojení ořechů ve slaných pokrmech.

Houby a ořechy jsou v sezoně. Stačí mít doma ještě kousek modrého sýra a trochu zeleného salátu a vmžiku vykouzlíte světový předkrm. Chcete-li ohromit obědem s překvapením, vsaďte na vepřové závitky s ořechy. Nejlépe k nim bude ladit hebká bramborová kaše. Pošírování zní složitě, ale je to v podstatě pouze nedokončené vaření, které vede k medium či rare variantě steaku. K tomuto jídlu můžete zvolit jako přílohu vařené brambory, anebo je úplně vynechte a vsaďte pouze na lehký salát s ořechy.

3x ořechy ve slaných pokrmech:

Připravila Lucie Perlíková

REKLAMA

Přidat komentář