Fazolová pomazánka s ořechy

Fazolová pomazánka s ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazolová pomazánka s ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1504 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 159 g
Tuky 72 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechové ozvláštnění fazolové pomazánky, která vás zaujme svou jemnou konzistencí a plnou chutí.

Suroviny

fazole bílé 250 g
konzerva, ve slaném nálevu
olivový olej panenský 4 PL
sůl
pepř
libeček 1 snítka
lze nahradit petrželkou, na dochucení
česnek 2 stroužky
rozdrcené
vlašské ořechy 1 hrst
rozsekané na kousky

1 Fazole vlijte do cedníku, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat.

2 Vsypte do mixéru a rozmixujte spolu s olivovým olejem. Pokud mixér nemáte, v misce rozdrťte fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory a pak promíchejte s olejem.

3 Směs dochuťte solí, pepřem, česnekem a na jemno nasekaným libečkem.

4 Vmíchejte ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit