Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolová pomazánka s ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 39
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2003 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 249 g
Tuky 73 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechové ozvláštnění fazolové pomazánky, která vás zaujme svou jemnou konzistencí a plnou chutí. Zkrátka perfektní recept na studenou večeři plnou luštěnin a ořechů, kterou připravíte za pár minut. Namažte pomazánku z bílých fazolí na pečivo, nebo k ní nakrájejte zeleninové hranolky a jimi ji nabírejte. Fazolová pomazánka s ořechy se hodí také jako pohoštění na párty.

Související recepty

Suroviny

fazole bílé 1 konzerva
250g, ve slaném nálevu
olivový olej panenský 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
libeček 1 snítka
lze nahradit petrželkou, na dochucení
česnek 2 stroužky
rozdrcené
rozsekané na kousky

Postup

1

Fazole vlijte do cedníku, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat.

2

Vsypte do mixéru a rozmixujte spolu s olivovým olejem. Pokud mixér nemáte, v misce rozdrťte fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory a pak promíchejte s olejem.

3

Směs dochuťte solí, pepřem, česnekem a na jemno nasekaným libečkem.

4

Vmíchejte ořechy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

29.08.2007 14:32
Recept najdete v č. 7/04

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...