Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelený salát s ořechy, pomeranči a sýrem

Zelený salát s ořechy, pomeranči a sýrem

4.4/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2285 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 100 g
Tuky 188 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěžest čerstvého salátu úžasně vynikne ve spojení s pomerančovými filátky a karamelizovanými ořechy; ty jsou mimochodem skvělé i jako ‚televizní zob‘.

Související recepty

Suroviny

voda 2 PL
vinný ocet bílý ¼ hrnku
strouhaná
hořčice mletá ¼ ČL
nebo drcená hořčičná semínka či 1 ČL hořčice
ořechový olej 3 PL
nebo olivový
sůl
salát 1 ks
pepř
nebo sýr s modrou plísní
oloupané

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Ořechy nasypte na plech s okrajem, postříkejte vodou a posypte cukrem. Vložte do trouby a za občasného promíchání pečte asi čtvrt hodiny, až cukr zkaramelizuje. Nechte na plechu vychladnout.

2

Ocet, pomerančovou kůru a hořčici spolu prošlehejte. Postupně zašlehejte olej, osolte a opepřete.

3

Listy salátu zlehka promíchejte v míse s rozdrobeným sýrem, ořechy a pomerančovými filátky, zakápněte zálivkou a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Apetit magazín