0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelený salát s ořechy, pomeranči a sýrem

Zelený salát s ořechy, pomeranči a sýrem

4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2285 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 100 g
Tuky 188 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěžest čerstvého salátu úžasně vynikne ve spojení s pomerančovými filátky a karamelizovanými ořechy; ty jsou mimochodem skvělé i jako ‚televizní zob‘.

Suroviny

vlašské ořechy 1 hrnek
voda 2 PL
krupicový cukr 2 PL
vinný ocet bílý ¼ hrnku
pomerančová kůra 1 ČL
strouhaná
hořčice mletá ¼ ČL
nebo drcená hořčičná semínka či 1 ČL hořčice
ořechový olej 3 PL
nebo olivový
sůl
salát 1 ks
pepř
nebo sýr s modrou plísní
oloupané

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Ořechy nasypte na plech s okrajem, postříkejte vodou a posypte cukrem. Vložte do trouby a za občasného promíchání pečte asi čtvrt hodiny, až cukr zkaramelizuje. Nechte na plechu vychladnout.

2

Ocet, pomerančovou kůru a hořčici spolu prošlehejte. Postupně zašlehejte olej, osolte a opepřete.

3

Listy salátu zlehka promíchejte v míse s rozdrobeným sýrem, ořechy a pomerančovými filátky, zakápněte zálivkou a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč