Zapékaná krůta

Zapékaná krůta

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2603 kcal
Bílkoviny 182 g
Cukr 93 g
Tuky 164 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Báječný způsob, jak zužitkovat případné přebytky od svátečního oběda či večeře. Navíc si můžete jídlo připravit a zamrazit na později.

Suroviny

krůtí stehna 350 g
nebo kuřecí maso
šunka 150 g
od kosti, na proužky
hrášek 180 g
mražený
máslo 50 g
+ trocha na vymazání
mouka pšeničná hladká 50 g
mléko 600 ml
víno červené 3 PL
hořčice hrubozrnná 2 ČL
čedar 100 g
lze nahradit jiným výrazným sýrem
ořechy 50 g
směs, nasekané
sůl
pepř

1Chcete-li jídlo rovnou podávat, zahřejte troubu na 200 °C.
Pečené maso smíchejte se šunkou a hráškem v zapékací nádobě vymazané máslem.
 

2Připravte si omáčku: máslo, mouku a mléko dejte do rendlíku a za stálého prošlehávání přiveďte k varu. Prohřívejte, až omáčka zhoustne a bude hladká, pak vmíchejte sherry a hořčici, osolte a opepřete a ještě minutu zvolna vařte. Sejměte z ohně a vmíchejte polovinu sýra.

3Omáčku rovnoměrně přelijte přes směs v zapékací míse. Zbývající sýr smíchejte s ořechy a nasypte na omáčku. V tuto chvíli můžete jídlo dát až na pět hodin do chladničky nebo zmrazit. Před podáváním pečte 25–35 ve vyhřáté troubě, aby povrch pěkně bublal a zezlátl.

 

 

 

 

 

 

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit