Večírek by si měli užít všichni. Hosté i hostitelé. Myslete při organizaci party tedy i na sebe.
Kouzelné zaklínadlo: vše s předstihem
Stalo se vám, že jste organizovali velkolepou a nezapomenutelnou party, ale její přípravy vás vyčerpaly natolik, že jste na večírku únavou usínali? Řešení je přitom tak jednoduché.
„Doporučuju udělat si rámcový plán a co nejvíce pokrmů připravit předem. Já jako nadšený organizátor party miluju lahůdky, které lze připravit s co největším předstihem. Začínám obvykle přípravou kořeněných masových kuliček, které udělám týden předem a zamrazím. Pak následuje nakládaný sýr, olivy, bylinkové máslo, paštiky a teriny a kořeněné oříšky. Pak už jen dodělám pár čerstvých rychlovek a můžu se jít krášlit před příchodem prvních hostů,“ popisuje svoji party strategii Katka Švejdová, redaktorka časopisu Apetit.
Večírek s nápadem
Neskončete při přípravě večírku jen u česnekových jednohubek a chlebíčků s vlašákem. Své hosty můžete překvapit tematickou party a rozmanitými chuťovkami, jejichž příprava vám přitom nezabere tolik času. Katka Švejdová prozrazuje své tajemství, jak se stát dokonalou hostitelkou.
„Nevím, jestli jsem úplně standardní kuchař, ale mě baví blýsknout se větším počtem druhů. Jen se snažím, aby spolu alespoň trochu ladily. Míchání jednotlivých stylů dohromady nesvědčí žaludku.Takže si zvolím třeba středomořské téma a to mě pak dál vede při výběru různých nakládaných oliv, sýra feta, ochucení bylinkami a třeba dipů z lilku nebo cizrny dotažených olivovým olejem. Nebo si řeknu, že mám chuť na českou mejdanovou klasiku osmdesátých let a jdu do různých pomazánek, jako je česneková, hermelínová, rybičková apod. Další téma je Severní, Střední a Jižní Amerika: hamburgery, žebírka, coleslaw, guacamole…“ Inspirujte se! Další tipy z party kuchyně redaktorek časopisu Apetit najdete v kuchařce Party.