0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak přežít organizaci silvestrovské party

Jak přežít organizaci silvestrovské party
sdílet:
Večírek by si měli užít všichni. Hosté i hostitelé. Myslete při organizaci party tedy i na sebe.

Kouzelné zaklínadlo: vše s předstihem


Stalo se vám, že jste organizovali velkolepou a nezapomenutelnou party, ale její přípravy vás vyčerpaly natolik, že jste na večírku únavou usínali? Řešení je přitom tak jednoduché. „Doporučuju udělat si rámcový plán a co nejvíce pokrmů připravit předem. Já jako nadšený organizátor party miluju lahůdky, které lze připravit s co největším předstihem. Začínám obvykle přípravou kořeněných masových kuliček, které udělám týden předem a zamrazím. Pak následuje nakládaný sýr, olivy, bylinkové máslo, paštiky a teriny a kořeněné oříšky. Pak už jen dodělám pár čerstvých rychlovek a můžu se jít krášlit před příchodem prvních hostů,“ popisuje svoji party strategii Katka Švejdová, redaktorka časopisu Apetit.

 

Večírek s nápadem


Neskončete při přípravě večírku jen u česnekových jednohubek a chlebíčků s vlašákem. Své hosty můžete překvapit tematickou party a rozmanitými chuťovkami, jejichž příprava vám přitom nezabere tolik času. Katka Švejdová prozrazuje své tajemství, jak se stát dokonalou hostitelkou. „Nevím, jestli jsem úplně standardní kuchař, ale mě baví blýsknout se větším počtem druhů. Jen se snažím, aby spolu alespoň trochu ladily. Míchání jednotlivých stylů dohromady nesvědčí žaludku.Takže si zvolím třeba středomořské téma a to mě pak dál vede při výběru různých nakládaných oliv, sýra feta, ochucení bylinkami a třeba dipů z lilku nebo cizrny dotažených olivovým olejem. Nebo si řeknu, že mám chuť na českou mejdanovou klasiku osmdesátých let a jdu do různých pomazánek, jako je česneková, hermelínová, rybičková apod. Další téma je Severní, Střední a Jižní Amerika: hamburgery, žebírka, coleslaw, guacamole…“ Inspirujte se! Další tipy z party kuchyně redaktorek časopisu Apetit najdete v kuchařce Party.

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit