0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šunkový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 12-15 chlebíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 788 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 86 g
Tuky 27 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně odlehčená varianta lahůdkářské klasiky

Suroviny

bageta 1 ks
světlá, francouzská nebo veka
paprika 2 ks
červená
citronové máslo
připravené dle návodu v receptu
rukola 1 ks
vanička
šunka 200 g
libová / debrecínka
ananas 1 ks
kompot
sezamová semínka
na posypání

1 Veku nakrájejte na krajíčky, papriku na tenké plátky, klidně i ozdobné. Každý krajíček potřete citronovým máslem, poklaďte několika listy rukoly, doprostřed dejte šunku smotanou do ruličky, vedle ananas a papriku. Všechno posypte sezamovými semínky.

2 Pokud máte raději debrecínku nebo jiný druh šunky, neváhejte a udělejte si chlebíček podle svého gusta. Krůtí nebo kuřecí šunka se však do receptu příliš nehodí. Servírujte nejlépe hned – mějte na paměti, že rukola rychleji ovadá.

Citronové máslo
Spojte 125 g másla, po 1 lžíci citronové kůry a šťávy, 2,5 lžíce nasekané pažitky a špetku soli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit