Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 30 minut Velmi snadné 12-15 chlebíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 788 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 86 g
Tuky 27 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně odlehčená varianta lahůdkářské klasiky

Suroviny

bageta 1 ks
světlá, francouzská nebo veka
paprika 2 ks
červená
citronové máslo
připravené dle návodu v receptu
rukola 1 ks
vanička
šunka 200 g
libová / debrecínka
ananas 1 ks
kompot
sezamová semínka
na posypání

1 Veku nakrájejte na krajíčky, papriku na tenké plátky, klidně i ozdobné. Každý krajíček potřete citronovým máslem, poklaďte několika listy rukoly, doprostřed dejte šunku smotanou do ruličky, vedle ananas a papriku. Všechno posypte sezamovými semínky.

2 Pokud máte raději debrecínku nebo jiný druh šunky, neváhejte a udělejte si chlebíček podle svého gusta. Krůtí nebo kuřecí šunka se však do receptu příliš nehodí. Servírujte nejlépe hned – mějte na paměti, že rukola rychleji ovadá.

Citronové máslo
Spojte 125 g másla, po 1 lžíci citronové kůry a šťávy, 2,5 lžíce nasekané pažitky a špetku soli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit