Milujete salát Caesar? Zkuste ho jako vyvážený obložený chlebíček.
Suroviny
kuřecí prsa
2
ks
bez kůže, potřená 1 lžící slunečnicového oleje
zakysaná smetana
2
PL
lze nahradit řeckým jogurtem
parmazán
1
PL
strouhaný, + hobliny k podávání
pár kapek
kapary
1
ČL
nebo podle chuti víc
chleba
2
plátky
silné krajíce
česnek
1
stroužek
malý, rozpůlený
hlávkový salát
2
dvě srdíčka, lze nahradit little gem, rozdělená na listy
sůl
pepř
Postup
1
Rozpalte pánev. Maso osolte a opepřete. Opékejte ho sedm minut z každé strany, aby se důkladně propeklo; potom dejte pánev stranou.
2
Smetanu, lžíci strouhaného parmazánu, šťávu z citronu a nasekané kapary smíchejte se lžící studené vody, osolte a opepřete. Chleby nasucho opečte a potřete je rozkrojeným česnekem, pak česnek prolisujte a vmíchejte do zálivky.
3
Ještě zatepla kuřecí prsa úhlopříčně pokrájejte. Na krajíčky chleba rozdělte salátové listy, na ně položte plátky masa a zakapejte zálivkou. Navrch naaranžujte pár hoblinek parmazánu.