Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Co jíst právě teď: ovesné vločky

Co jíst právě teď: ovesné vločky

Miska hřejivé ovesné kaše po ránu vás skvěle nastartuje pro nový den. Na ovesných vločkách si však pochutnáte i v dalších úpravách. Máme pro vás 5 nejlepších.
7. 3. 2012 | Autor: redakce Apetitu

1. Ovesná kaše


Ovesné vločky známe nejčastěji z ovesných kaší. Jako snídaně jsou nepřekonatelné, nebojte se je však využít ani při slaném vaření. Díky skvělé pojivosti nahradí vejce v karbanátcích, lívancích i sušenkách. Vyzkoušet to můžete v ovesných smaženkách s mrkví.

2. Domácí müsli


Opečte ovesné vločky na plechu s medem, sušeným ovocem a oříšky, a máte skvělé domácí müsli, které ráno stačí jen doplnit mlékem či jogurtem.

3. Pečení s ovesnou moukou


Z ovesných vloček můžete připravit také ovesnou mouku. Stačí je jen najemno rozmixovat. Přidávat ji můžete do těsta na palačinky, do chleba i koláčů. Jídlu dodá jemně nasládlou chuť a vysoký podíl vlákniny, která pomáhá snižovat cholesterol a zpomaluje vstřebávání cukru. Upečte si s sebou na svačinu do práce ovesné placičky s medem. Dodají vám spoustu energie.

4. Ovesné mléko do pudinku


Nasládlé ovesné mléko oceníte, pokud vám nedělá dobře laktóza v kravském mléku. Připravit z něj můžete pudink, koktejly i dezerty. Co třeba křupavý ovesný koláč s jablky?

5. Oves v polévce


Vařit můžete i s celým bezpluchým ovsem. Použít ho můžete jako přílohu, základ karbanátků nebo s ním zahustit polévky. Uvařte si třeba posilující polévku se zázvorem.

Připravila Jana Kopřivová


REKLAMA

Přidat komentář