0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co jíst právě teď: ovesné vločky

ovesné vločky s ovocem
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Miska hřejivé ovesné kaše po ránu vás skvěle nastartuje pro nový den. Na ovesných vločkách si však pochutnáte i v dalších úpravách. Máme pro vás 5 nejlepších.

1. Ovesná kaše

Ovesné vločky známe nejčastěji z ovesných kaší. Jako snídaně jsou nepřekonatelné, nebojte se je však využít ani při slaném vaření. Díky skvělé pojivosti nahradí vejce v karbanátcích, lívancích i sušenkách. Vyzkoušet to můžete v ovesných smaženkách s mrkví.

2. Domácí müsli

Opečte ovesné vločky na plechu s medem, sušeným ovocem a oříšky, a máte skvělé domácí müsli, které ráno stačí jen doplnit mlékem či jogurtem.

3. Pečení s ovesnou moukou

Z ovesných vloček můžete připravit také ovesnou mouku. Stačí je jen najemno rozmixovat. Přidávat ji můžete do těsta na palačinky, do chleba i koláčů. Jídlu dodá jemně nasládlou chuť a vysoký podíl vlákniny, která pomáhá snižovat cholesterol a zpomaluje vstřebávání cukru. Upečte si s sebou na svačinu do práce ovesné placičky s medem. Dodají vám spoustu energie.

4. Ovesné mléko do pudinku

Nasládlé ovesné mléko oceníte, pokud vám nedělá dobře laktóza v kravském mléku. Připravit z něj můžete pudink, koktejly i dezerty. Co třeba křupavý ovesný koláč s jablky?

5. Oves v polévce

Vařit můžete i s celým bezpluchým ovsem. Použít ho můžete jako přílohu, základ karbanátků nebo s ním zahustit polévky. Uvařte si třeba posilující polévku se zázvorem.

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč