Křehké velké vločky vytvoří krásně krémovou, jemnou kaši. ,Mikrovlnná metoda‘ tentokrát není rychlejší – ale nemusíte stát u sporáku, míchat a hlídat.
Suroviny
ovesné vločky
50
g
velké
mléko
350
ml
lze nahradit vodou či směsí mléka a vody
sůl
špetka
K podáváni
jogurt bílý
1
ks
Postup
1
Na sporáku
V hrnci se silným dnem promíchejte vločky s mlékem nebo vodou, případně směsí obojího. Přidejte špetku soli a na mírném plameni povařte čtyři až pět minut. Občas kaši promíchejte.
V mikrovlnce
Ve vhodné misce promíchejte vločky, tekutinu a sůl a vše povařte pět minut na nejvyšší výkon. V polovině vaření kaši promíchejte a před podáváním ji nechte tak dvě minuty stát.
Jak servírovat
Ovesnou kaši rozdělte do misek, lžící na ni naklaďte jogurt a zakápněte medem. Malý tip: puristé jedí ‚por-
ridge‘ jen lehounce osolenou!
V hrnci se silným dnem promíchejte vločky s mlékem nebo vodou, případně směsí obojího. Přidejte špetku soli a na mírném plameni povařte čtyři až pět minut. Občas kaši promíchejte.
V mikrovlnce
Ve vhodné misce promíchejte vločky, tekutinu a sůl a vše povařte pět minut na nejvyšší výkon. V polovině vaření kaši promíchejte a před podáváním ji nechte tak dvě minuty stát.
Jak servírovat
Ovesnou kaši rozdělte do misek, lžící na ni naklaďte jogurt a zakápněte medem. Malý tip: puristé jedí ‚por-
ridge‘ jen lehounce osolenou!
Komentáře
Anonym
23.07.2007 06:28
ovesná kaše
Anonym
14.08.2007 14:21
kaše
Anonym
14.09.2007 07:52
Apetit 2/07
Eva Benecová
25.01.2009 20:59
RE: Apetit 2/07
Anonym
30.10.2008 16:28
Mnam
Anonym
15.07.2009 20:42
dobroučká
Anonym
25.05.2010 20:56
Chutná
Anonym
09.06.2010 22:44
více receptů pro chudé studenty