Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 358 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 52 g
Tuky 11 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké velké vločky vytvoří krásně krémovou, jemnou kaši. ,Mikrovlnná metoda‘ tentokrát není rychlejší – ale nemusíte stát u sporáku, míchat a hlídat.

Suroviny

ovesné vločky 50 g
velké
mléko 350 ml
lze nahradit vodou či směsí mléka a vody
sůl špetka
K podáváni
1 ks
bílý jogurt hustý, nejlépe řecky
med
Na sporáku
V hrnci se silným dnem promíchejte vločky s mlékem nebo vodou, případně směsí obojího. Přidejte špetku soli a na mírném plameni povařte čtyři až pět minut. Občas kaši promíchejte.

V mikrovlnce 
Ve vhodné misce promíchejte vločky, tekutinu a sůl a vše povařte pět minut na nejvyšší výkon. V polovině vaření kaši promíchejte a před podáváním ji nechte tak dvě minuty stát.

Jak servírovat 
Ovesnou kaši rozdělte do misek, lžící na ni naklaďte jogurt a zakápněte medem. Malý tip: puristé jedí ‚por-
ridge‘ jen lehounce osolenou!

Další recept na ovesnou kaši naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Komentáře

Anonym

recept je výborný, je skvělé, že při přípravě v mikrovlnce ubydou napečené hrnce... :) jen máme asi silnější a stačily by 3 minuty celkem

Anonym

mmm...vypadá to doost zajímavě, už jsem na to dostala chuť :D:( tak zítra si to udělám ke snídani a pak vám písnu jaký to bylo ;) :-*pa

Anonym

Recept se nachází v č.2/07, str.42

Eva Benecová

Aleno já vás "obdivuji", otevřela jsem druhou diskuzi a hle, zase upomínáte,kde se recept nachází :-)))))) Promiňte,ale není to jedno?

Anonym

Zrovna ji jím a musím říst, že jako večeře pro chudou studentku na kolejích posloužia skvěle, akorát dejte pozor, ať si nepokapete medem skripta! A k receptu: Jednoduché, rychlé a zasytí! Myslím, že chuť lískových oříšků by ji dokonale doplnila.

Anonym

do kaše jsem dala pouze 250 ml mléka, předepsané množství se mi zdálo moc a mnou upravená kaše vypadala přesně tak, jak si představuji, že by vypadat měla. :) dochutila jsem si ji jenom medem a moc jsem si pochutnala. A i když jsem si myslela, že 50 g vloček je málo, tak je to víc než dost :) příště musím trochu ubrat, nebo prasknu... ale je opravdu moooc dobrá :)

Anonym

Kaše byla výborná, jen jsem místo 50g vloček dala 70g a když se kaše vařila, přimíchala jsem do ní tři čajové lžičky medu. Jednoduché, rychlé a chutné.

Anonym

přesně tohle jsem potřebovala, jogurt jsem dodala jahodový, taky moc výborný.....děkuji děkuji děkuji. Konečně přicházím na to k čemu máme doma mikrovlnku.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit