0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ovesná kaše přes noc à la mrkvový dort

Ovesná kaše přes noc à la mrkvový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ovesná kaše přes noc à la mrkvový dort

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1516 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 199 g
Tuky 57 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně jako dort? Tahle ovesná kaše je šťavnatá díky mrkvi, voní kořením, křupe oříšky a na rozdíl od dortu si ji můžete dopřát bez výčitek. A je hotová raz dva!

Suroviny

ovesné vločky 1 hrnek
jemné
mrkev ½ hrnku
nahrubo nastrouhaná
skořice ½ ČL
mletá
zázvor (mletý) ¼ ČL
vanilkový extrakt ½ ČL
sůl 1 špetka
rozinky 1 hrst
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané nahrubo
javorový sirup 1 PL
+ navíc k podávání
jogurt bílý 125 g
mléko 250 ml
K podávání
pistácie 1 hrst
nesolené
slunečnicová semínka 1 hrst

Postup

1

Do středně velké (nejlépe uzavíratelné) mísy vložte všechny ingredience kromě těch k podávání a důkladně promíchejte. Uzavřete nebo zakryjte potravinářskou fólií a dejte přes noc do lednice.

2

Ráno směs znovu promíchejte a rozdělte do misek. Posypte pistáciovými oříšky a slunečnicovými semínky, polijte javorovým sirupem podle chuti a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Vločky můžete připravit také jako jednoporcovky do uzavíratelných skleniček, které si můžete vzít s sebou, když se ráno nestíháte najíst doma. Preferujete-li ovesnou kaši zatepla, můžete ji před podáváním prohřát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč