Snídaně jako dort? Tahle ovesná kaše je šťavnatá díky mrkvi, voní kořením, křupe oříšky a na rozdíl od dortu si ji můžete dopřát bez výčitek. A je hotová raz dva!
Suroviny
Postup
Do středně velké (nejlépe uzavíratelné) mísy vložte všechny ingredience kromě těch k podávání a důkladně promíchejte. Uzavřete nebo zakryjte potravinářskou fólií a dejte přes noc do lednice.
Ráno směs znovu promíchejte a rozdělte do misek. Posypte pistáciovými oříšky a slunečnicovými semínky, polijte javorovým sirupem podle chuti a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Vločky můžete připravit také jako jednoporcovky do uzavíratelných skleniček, které si můžete vzít s sebou, když se ráno nestíháte najíst doma. Preferujete-li ovesnou kaši zatepla, můžete ji před podáváním prohřát.