Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovesná kaše přes noc à la mrkvový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1516 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 199 g
Tuky 57 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně jako dort? Tahle ovesná kaše je šťavnatá díky mrkvi, voní kořením, křupe oříšky a na rozdíl od dortu si ji můžete dopřát bez výčitek. A je hotová raz dva!

Suroviny

jemné
mrkev ½ hrnku
nahrubo nastrouhaná
skořice ½ ČL
mletá
zázvor (mletý) ¼ ČL
vanilkový extrakt ½ ČL
sůl 1 špetka
rozinky 1 hrst
nasekané nahrubo
+ navíc k podávání
mléko 250 ml
K podávání
pistácie 1 hrst
nesolené
slunečnicová semínka 1 hrst

Postup

1

Do středně velké (nejlépe uzavíratelné) mísy vložte všechny ingredience kromě těch k podávání a důkladně promíchejte. Uzavřete nebo zakryjte potravinářskou fólií a dejte přes noc do lednice.

2

Ráno směs znovu promíchejte a rozdělte do misek. Posypte pistáciovými oříšky a slunečnicovými semínky, polijte javorovým sirupem podle chuti a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Vločky můžete připravit také jako jednoporcovky do uzavíratelných skleniček, které si můžete vzít s sebou, když se ráno nestíháte najíst doma. Preferujete-li ovesnou kaši zatepla, můžete ji před podáváním prohřát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín