"Kaši děláme v bistru Sisters podle pravidla, které jsme si vymysleli: musí obsahovat 5 elementů. Kromě ovsa ještě ovoce, ořechy nebo semínka, další obilovinu (rýži či pšenici) a zajímavou příchuť kořením počínaje, květinami konče. Můžete ji ochutnat na našem novém snídaňovém menu nebo ji zkuste uvařit doma. Získáte superjídlo, které nasytí po velkou část dne," prozrazuje Hanka Michopulu.
Suroviny
Postup
Švestky rozpulte, vypeckujte a vložte do kastrolu spolu s cukrem, kořením, 100ml vody a citronovou šťávou. Přiveďte k varu, snižte plamen a za občasného míchání duste přikryté 20 minut. Odstraňte koření a nechte lehce zchladnout.
Do rendlíku vsypte vločky a sůl a zalijte vroucí vodou (na 1 díl vloček dejte 2 díly vody). Přiveďte k varu, vypněte, promíchejte, nechte zchladnout, přikryjte potravinářskou fólií a uložte na noc do chladničky. Červenou rýži uvařte podle návodu na obalu, nechte zchladnout a dejte také do chladničky.
Ráno ohřejte vločky společně s rýží. Na kaši dejte plátek másla, 1-2 lžíce semínek, cukr a podle chuti švestkový rozvar.
NĚCO NAVÍC
Zbylý rozvar použijte do bílého jogurtu, na cheesecake, na rýžovou kaši, k červenému zelí apod.