Ovesná kaše se švestkami ze Sisters

Ovesná kaše se švestkami ze Sisters

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1016 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 216 g
Tuky 5 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

"Kaši děláme v bistru Sisters podle pravidla, které jsme si vymysleli: musí obsahovat 5 elementů. Kromě ovsa ještě ovoce, ořechy nebo semínka, další obilovinu (rýži či pšenici) a zajímavou příchuť kořením počínaje, květinami konče. Můžete ji ochutnat na našem novém snídaňovém menu nebo ji zkuste uvařit doma. Získáte superjídlo, které nasytí po velkou část dne," prozrazuje Hanka Michopulu.

Související recepty

Suroviny

Na švestkový rozvar
švestky 500 g
hnědý cukr 100 g
skořice 1 svitek
badyán 1 hvězdička
fenyklová semínka 0.5 ČL
lze nahradit anýzem
citronová štáva 1 PL
Na kaši
ovesné vločky 70 g
jemně drcené
sůl špetka
rýže červená 10 g
Na dokončení
máslo plátek
5g
třtinový cukr 5 g
1 PL
směs semínek (dýňová, konopná, slunečnicová,…)

Švestky rozpulte, vypeckujte a vložte do kastrolu spolu s cukrem, kořením, 100ml vody a citronovou šťávou. Přiveďte k varu, snižte plamen a za občasného míchání duste přikryté 20 minut. Odstraňte koření a nechte lehce zchladnout.

2 Do rendlíku vsypte vločky a sůl a zalijte vroucí vodou (na 1 díl vloček dejte 2 díly vody). Přiveďte k varu, vypněte, promíchejte, nechte zchladnout, přikryjte potravinářskou fólií a uložte na noc do chladničky. Červenou rýži uvařte podle návodu na obalu, nechte zchladnout a dejte také do chladničky.

3 Ráno ohřejte vločky společně s rýží. Na kaši dejte plátek másla, 1–2 lžíce semínek, cukr a podle chuti švestkový rozvar.

NĚCO NAVÍC

Zbylý rozvar použijte do bílého jogurtu, na cheesecake, na rýžovou kaši, k červenému zelí apod. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit