Stačí i jen pár nasekaných stonků, a hned ucítíte tu lehce štiplavou chuť, která je tak typická pro jaro. Poznejte pažitku s našimi recepty, jež vám ukážou, ve kterých kombinacích je prostě neodolatelná!
Pažitku dobře známe jako bylinu s dlouhým stonkem, jejíž květ může být pro svou příjemnou fialovou barvu krásnou ozdobou zahrady. Nejen stonek, ale i květy pažitky jsou jedlé a můžete je použít třeba na ozdobu svěžích salátů. Pažitka patří...
Aglio e olio v italštině znamená doslova „česnek a olej“. Jídlo, který se označuje jako aglio e olio, se skládá ze tří základních surovin: česneku, olivového oleje a (většinou) špaget. Použít však můžete jakékoli těstoviny. Jde o jídlo...
Pelmeně jsou knedlíčková klasika údajně ze Sibiře. Skvělá chuť i jejich variabilita jim přinesla velkou oblibu nejen v Rusku a okolních zemích, ale i u nás. V článku se dozvíte, jak si připravit klasickou variantu s mletým masem podávanou...
Zatímco v Nizozemsku tenhle český vynález neznají, u nás se holandský řízek těší obrovské oblibě. V čem tkví jeho kouzlo? Ve zlatavé kůrčičce a neodolatelně šťavnaté masové směsi se sýrem. Připravte si ho podle Jana Punčocháře!
...
Smetana má v naší kuchyni své nenahraditelné místo. Ať už chcete své blízké překvapit krémovou polévkou nebo nadýchaným zákuskem po vydatném obědě, dodá vašim dobrotám tu správnou chuť. Víte, čím se od sebe různé druhy smetany liší?...
Mrkvový dort si rychle našel cestu z anglosaských zemí na české talíře. Nejen proto, že do něj potřebujete tak prostou surovinu, jakou je mrkev, ale hlavně proto, že jeho příprava je sázka na jistotu. Vždycky bude chutnat. Pohrát si však...
Zelená nať koriandru má lehce štiplavé bylinné aroma, které pro svoji výraznost nemusí každému učarovat. Jsou však pokrmy, které si bez něj nelze představit. Kde použít čerstvý koriandr? Především v pokrmech, indické, thajské a mexické...