Sýrová pomazánka s pažitkou

Sýrová pomazánka s pažitkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrová pomazánka s pažitkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1307 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 7 g
Tuky 104 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejjednodušší, ale také nejvariabilnější, nejchutnější, nejbarevnější… Pomazánky prostě mluví samy za sebe!

Suroviny

sýr ementál 200 g
lze nahradit jiným sýrem ementálského typu
sýr 100 g
sýr mimolette
cottage 200 g
mascarpone 3 PL
sůl
pepř
pažitka

1 V misce promíchejte 200 g hrubě nastrouhaného sýra typu ementál, 100 g sýra mimolette, 200 g sýra cottage a 2–3 lžíce mascarpone. Osolte, opepřete podle chuti a vmíchejte svazek jemně nasekané pažitky. Nechte vychladit a podávejte s čerstvým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Anonym

Neví někdo co je to za sýr příp. kde bych ho sehnala třeba v Brně?

Anonym

Prodávají ho v Albertu, v Brně ho určitě budou mít také. Je oranžový :-) a dost drahý, cca 250 Kč / kg, ale je výborný :-)

Anonym

Mimolette je francouzsky syr v jehoz kure jsou roztoci kteri mu dodavaji (udajne) jeho charakteristickou chut. Pro me to nezni vabne, kdyz si predstavim, ze se mi po syru prohaneji roztoci, ale jeste jsem ho nechutnala. Snad by se mel dat nahradit normalnim syrem (eidam)

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit