Nové brambory s máslem a tvarohem s pažitkou

Nové brambory s máslem a tvarohem s pažitkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2623 kcal
Bílkoviny 41 g
Cukr 202 g
Tuky 178 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nové brambory jsou super samy o sobě. S hebkým máslem, osvěžujícím tvarohem a pikantní pažitkou si ale fakt rozumějí!

Suroviny

brambory 1 kg
nové, pečlivě omyté, neloupané
tvaroh 300 g
jemný, žervé nebo lučina, případně směs
pažitka hrst
jemně sekaná plus trocha na ozdobení
sůl
máslo 200 g
k podávání
sůl
hrubá, mořská, k podávání
Omyté brambory povařte dvanáct až patnáct minut tak, aby zůstaly ještě trochu pevné. Tvaroh utřete s trochou soli a sekanou pažitkou a servírujte s bramborami. Máslo podávejte zvlášť.

Variace  Brambory můžete také rozpůlit, lehce zakapat olejem a upéct na plechu (asi půl hodiny při 200 °C). Tvaroh s pažitkou podávejte zvlášť v misce.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit