Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak zpracovat čerstvé houby

Jak zpracovat čerstvé houby

Je pro vás houbaření příjemnou letní relaxací? Poradíme vám, jak naložit s čerstvou nadílkou z lesa, pokud zrovna nemáte chuť ji grilovat.
16. 7. 2012 | Autor: redakce Apetitu
  • Štědrou úrodu lesních hub vám zaručí smíšené lesy. Pod modříny hledejte klouzky, v blízkosti bříz kozáky. Do košíku přihoďte také babky či muchomůrky růžovky. V blízkosti jehličnanů najdete pravé hřiby. Jídla s nimi budou neodolatelná.
  • Plný košík hub nenechávejte nikdy dlouho stát v kuchyni. Především měkké houby zpracujte ihned v den, kdy je přinesete z lesa. Tvrdší druhy vydrží v lednici i dva dny.
  • Houby nikdy předem nemyjte a nedávejte do plastového sáčku, aby se nezapařily. Očistěte je pouze nasucho od hlíny a rozložte na papírový tác.
  • Ke skladování je nejlepší již zmiňovaná lednička nebo suché chladné místo.
  • Přebytek hub můžete bez problémů zamrazit či nasušit na zimu do polévky.


REKLAMA

Přidat komentář