0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na houbách a smetaně

Kuře na houbách a smetaně
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kuře na houbách a smetaně

4.4 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7405 kcal
Bílkoviny 268 g
Sacharidy 170 g
Tuky 616 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

,Značkové‘ jídlo regionu Bresse vyzdvihuje dvě hlavní kulinářské přednosti: kuřata z volného chovu a lahůdkovou smetanu. V Delvitě, Carrefouru, ale i v širší prodejní síti se poohlédněte po kvalitním, tzv. Vodňanském kuřeti, vyrostlém ve slušných životních podmínkách.

Suroviny

máslo 250 g
150 g na opečení masa, 100 g na opečení zeleniny
sušené houby 40 g
den předem namočené do 1/2 l mléka
mléko ½ l
k namočení hub
bylinky
dle chuti - petrželka, tymián, lze nahradit provensálským kořením
sůl
pepř
cibule 3 ks
najemno
česnek 4 stroužky
najemno
mrkev 6 ks
na tenké šikmé plátky
suché nebo polosuché
mouka 3 PL
smetana 600 ml

Postup

1

Maso osolte, opepřete a posypejte nasekanými bylinkami (přitlačte je, aby dobře držely).

2

Na větší silnostěnné pánvi rozpalte 150 g másla a z obou stran na něm maso dozlatova opečte.

3

Přidejte karotku, cibuli a česnek, poprašte lžící mouky, zalijte vínem, případně trochou vody, a asi půl hodiny na mírném plameni bez pokličky vařte.

4

V jiné pánvi na 100 g másla osmahněte zbylou mouku, zalijte trochou studené vody a rozmíchejte jíšku. Přidejte odcezené houby, zalijte smetanou a promíchejte. Snižte teplotu a krátce provařte, aby omáčka mírně zhoustla.

5

Hustou omáčkou zalijte kuřata a vše ještě trochu prohřejte. Podávejte s rýží a zelenými fazolkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Naprosto dokonale kure. Maso bylo velmi jemne a stavnate a omacka vytecna. Kombinace ryze a fazolek nemela chybu. Chystam se tento recept zopakovat na romantickou veceri ve dnou :o) doporucuji

Anonym

Tento recept je opravdu moc dobry a neda se na nem snad nic zkazit

Anonym

Tento recept je opravdu moc dobry a neda se na nem snad nic zkazit

Anonym

Recept se nachází v č.1/05, str.

Anonym

Recept se nachází v č.1/05, str.18

Anonym

Jsem kuchařka začátečník, tak si nejsem jistá, zda výrazem "rozmíchejte jíšku" při dělání omáčky znamená, že mám dodat jíšku nebo zda se tím jen myslí rozmíchat tu mouku s vodou? Děkuji za odpověď.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč