Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na houbách a smetaně
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7405 kcal
Bílkoviny 268 g
Sacharidy 170 g
Tuky 616 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

,Značkové‘ jídlo regionu Bresse vyzdvihuje dvě hlavní kulinářské přednosti: kuřata z volného chovu a lahůdkovou smetanu. V Delvitě, Carrefouru, ale i v širší prodejní síti se poohlédněte po kvalitním, tzv. Vodňanském kuřeti, vyrostlém ve slušných životních podmínkách.

Suroviny

máslo 250 g
150 g na opečení masa, 100 g na opečení zeleniny
den předem namočené do 1/2 l mléka
k namočení hub
bylinky
dle chuti - petrželka, tymián, lze nahradit provensálským kořením
sůl
pepř
najemno
česnek 4 stroužky
najemno
mrkev 6 ks
na tenké šikmé plátky
suché nebo polosuché
mouka 3 PL
smetana 600 ml

Postup

1

Maso osolte, opepřete a posypejte nasekanými bylinkami (přitlačte je, aby dobře držely).

2

Na větší silnostěnné pánvi rozpalte 150 g másla a z obou stran na něm maso dozlatova opečte.

3

Přidejte karotku, cibuli a česnek, poprašte lžící mouky, zalijte vínem, případně trochou vody, a asi půl hodiny na mírném plameni bez pokličky vařte.

4

V jiné pánvi na 100 g másla osmahněte zbylou mouku, zalijte trochou studené vody a rozmíchejte jíšku. Přidejte odcezené houby, zalijte smetanou a promíchejte. Snižte teplotu a krátce provařte, aby omáčka mírně zhoustla.

5

Hustou omáčkou zalijte kuřata a vše ještě trochu prohřejte. Podávejte s rýží a zelenými fazolkami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

22.09.2008 16:16
Jsem kuchařka začátečník, tak si nejsem jistá, zda výrazem "rozmíchejte jíšku" při dělání omáčky znamená, že mám dodat jíšku nebo zda se tím jen myslí rozmíchat tu mouku s vodou? Děkuji za odpověď.
31.08.2007 08:57
Recept se nachází v č.1/05, str.
31.08.2007 08:58
Recept se nachází v č.1/05, str.18
21.07.2006 23:31
Tento recept je opravdu moc dobry a neda se na nem snad nic zkazit
21.07.2006 23:30
Tento recept je opravdu moc dobry a neda se na nem snad nic zkazit
19.07.2006 22:25
Naprosto dokonale kure. Maso bylo velmi jemne a stavnate a omacka vytecna. Kombinace ryze a fazolek nemela chybu. Chystam se tento recept zopakovat na romantickou veceri ve dnou :o) doporucuji

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč