Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na houbách a smetaně
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7405 kcal
Bílkoviny 268 g
Sacharidy 170 g
Tuky 616 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

,Značkové‘ jídlo regionu Bresse vyzdvihuje dvě hlavní kulinářské přednosti: kuřata z volného chovu a lahůdkovou smetanu. Proto i vy se při přípravě tohoto receptu zaměřte především na kvalitu těchto surovin. Jedině tak vynikne pravá chuť kuřete na houbách a smetaně.

Suroviny

máslo 250 g
150 g na opečení masa, 100 g na opečení zeleniny
den předem namočené do 1/2 l mléka
k namočení hub
bylinky 1 svazek
dle chuti - petrželka, tymián, lze nahradit 1 čl provensálského kořením
sůl
pepř
najemno
česnek 4 stroužky
nasekané
mrkev 6 ks
na tenké šikmé plátky
suché nebo polosuché
mouka 3 PL
smetana 600 ml

Postup

1

Maso osolte, opepřete a posypejte nasekanými bylinkami (přitlačte je, aby dobře držely).

2

Na větší silnostěnné pánvi rozpalte 150 g másla a z obou stran na něm maso dozlatova opečte.

3

Přidejte karotku, cibuli a česnek, poprašte lžící mouky, zalijte vínem, případně trochou vody, a asi půl hodiny na mírném plameni bez pokličky vařte.

4

V jiné pánvi na 100 g másla osmahněte zbylou mouku, zalijte trochou studené vody a rozmíchejte jíšku. Přidejte odcezené houby, zalijte smetanou a promíchejte. Snižte teplotu a krátce provařte, aby omáčka mírně zhoustla.

5

Hustou omáčkou zalijte kuřata a vše ještě trochu prohřejte. Podávejte s rýží a zelenými fazolkami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

22.09.2008 16:16
Jsem kuchařka začátečník, tak si nejsem jistá, zda výrazem "rozmíchejte jíšku" při dělání omáčky znamená, že mám dodat jíšku nebo zda se tím jen myslí rozmíchat tu mouku s vodou? Děkuji za odpověď.
31.08.2007 08:57
Recept se nachází v č.1/05, str.
31.08.2007 08:58
Recept se nachází v č.1/05, str.18
21.07.2006 23:31
Tento recept je opravdu moc dobry a neda se na nem snad nic zkazit
21.07.2006 23:30
Tento recept je opravdu moc dobry a neda se na nem snad nic zkazit
19.07.2006 22:25
Naprosto dokonale kure. Maso bylo velmi jemne a stavnate a omacka vytecna. Kombinace ryze a fazolek nemela chybu. Chystam se tento recept zopakovat na romantickou veceri ve dnou :o) doporucuji

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...