,Značkové‘ jídlo regionu Bresse vyzdvihuje dvě hlavní kulinářské přednosti: kuřata z volného chovu a lahůdkovou smetanu. Proto i vy se při přípravě tohoto receptu zaměřte především na kvalitu těchto surovin. Jedině tak vynikne pravá chuť kuřete na houbách a smetaně.
Suroviny
Postup
Maso osolte, opepřete a posypejte nasekanými bylinkami (přitlačte je, aby dobře držely).
Na větší silnostěnné pánvi rozpalte 150 g másla a z obou stran na něm maso dozlatova opečte.
Přidejte karotku, cibuli a česnek, poprašte lžící mouky, zalijte vínem, případně trochou vody, a asi půl hodiny na mírném plameni bez pokličky vařte.
V jiné pánvi na 100 g másla osmahněte zbylou mouku, zalijte trochou studené vody a rozmíchejte jíšku. Přidejte odcezené houby, zalijte smetanou a promíchejte. Snižte teplotu a krátce provařte, aby omáčka mírně zhoustla.
Hustou omáčkou zalijte kuřata a vše ještě trochu prohřejte. Podávejte s rýží a zelenými fazolkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů)
Komentáře