,Značkové‘ jídlo regionu Bresse vyzdvihuje dvě hlavní kulinářské přednosti: kuřata z volného chovu a lahůdkovou smetanu. V Delvitě, Carrefouru, ale i v širší prodejní síti se poohlédněte po kvalitním, tzv. Vodňanském kuřeti, vyrostlém ve slušných životních podmínkách.
Suroviny
Postup
Maso osolte, opepřete a posypejte nasekanými bylinkami (přitlačte je, aby dobře držely).
Na větší silnostěnné pánvi rozpalte 150 g másla a z obou stran na něm maso dozlatova opečte.
Přidejte karotku, cibuli a česnek, poprašte lžící mouky, zalijte vínem, případně trochou vody, a asi půl hodiny na mírném plameni bez pokličky vařte.
V jiné pánvi na 100 g másla osmahněte zbylou mouku, zalijte trochou studené vody a rozmíchejte jíšku. Přidejte odcezené houby, zalijte smetanou a promíchejte. Snižte teplotu a krátce provařte, aby omáčka mírně zhoustla.
Hustou omáčkou zalijte kuřata a vše ještě trochu prohřejte. Podávejte s rýží a zelenými fazolkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(116 receptů)
Komentáře
19.07.2006 22:25
mnamka
21.07.2006 23:30
opravdu dobre
21.07.2006 23:31
opravdu dobre
31.08.2007 08:57
Apetit 1/05
31.08.2007 08:58
strana 18
22.09.2008 16:16
jíška