Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krkonošský houbovec
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3114 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 384 g
Tuky 81 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoční jídlo horalů se v naší rodině peče několikrát ročně. Dopřejte si ho s námi! A protože nejspíš budete potřebovat recept na krkonošský houbovec, pak tady je...

Náš tip: Připravte si například i krkonošské chlupačky s houbami podle našeho video receptu
 

Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

nebo 400 g čerstvých
mléko 250 ml
česnek 6 stroužků
podle chuti
vejce 3 ks
nadrobno
majoránka (drhnutá) 1 špetka
pepř
čerstvě mletý
sůl
tuk 2 PL
sádlo, máslo, olej

Postup

1

Sušené houby přes noc namočte do rendlíku s vodou. Kdybyste na to zapomněli, nic dramatického se neděje – jen je těsně před přípravou vhoďte do kastrůlku s vodou a pár minut povařte. Pokud máte čerstvé houby, pečlivě je očistěte, nakrájejte na kostičky a chvíli poduste.

2

Rohlíky pokrájejte na kolečka a zalijte mlékem.

3

Jakmile je z rohlíků kaše, spolu s houbami, krupicí, prolisovaným česnekem, vejci, cibulí, kořením a solí je vařečkou promíchejte v misce.

4

Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 ˚C.

5

V pekáči nebo zapékací misce rozpalte tuk (horalové používali sádlo), nalijte na něj houbovou směs a pečte asi dvacet minut. 

6

Před podáváním nakrájejte houbovec na kostky; dobře chutná teplý i studený.  Příště můžete zkusit vynikající obměnu, která vznikne, když do houbovce přidáte uzené maso, nakrájené na kostky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

28.09.2007 14:48
Moc chutné - přidala jsem do směsi rozkrájené proužky sterilované červené papriky a bílky ušlehala na sníh.
03.09.2007 14:37
Recept se nachází v č.9/05, str.17
06.05.2006 13:07
Je výborný. Je květen a domečkem se line jeho vůně. Přidala jsem ještě sice již vzrostlé kopřivy a sibiřskou cibuli. Vynikající nejen jako vánoční.
05.08.2006 20:37
moc rada ho varim na chalupe, jednoduche a rychle jidlo.

Apetit magazín