Klasická smaženice

Klasická smaženice

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (51)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 834 kcal
Bílkoviny 43 g
Cukr 25 g
Tuky 56 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Proč vymýšlet vymyšlené? Držte se osvědčené tradice a užijte si léto.

Suroviny

sádlo 2 PL
lze nahradit máslem
cibule 1 ks
nadrobno
houby 500 g
očištěné, polrájené, např. hříbky, žampiony, růžovky
kmín 2 ČL
drcený
sůl
pepř
vejce 2 ks
topinky k podávání,lze nahradit čerstvým chlebem

1 V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte máslo či sádlo a osmahněte na něm doměkka cibuli. Přihoďte houby, kmín, osolte a opepřete. Duste pod pokličkou za občasného míchání asi deset minut.

2 Pokud se houby přichytávají ke dnu, podlijte je trochou vodou (raději méně než více, případně vodu dolijte – jinak hrozí, že budete mít houbovou kaši). Vejce prošlehejte se solí a pepřem a vlijte je k houbám.

3 Míchejte asi půl minuty, pak stáhněte z ohně a podávejte s topinkami nebo čerstvým chlebem.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit