Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klasická smaženice
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 77
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 834 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 25 g
Tuky 56 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na houbovou smaženici má určitě každý houbař svůj a toto je ten náš. Proč vymýšlet vymyšlené? Držte se osvědčené tradice a užijte si léto. Klasická smaženice bude už jen tou pomyslnou třešničkou na dortu.

Suroviny

lze nahradit máslem
pokrájená nadrobno
houby 500 g
očištěné, pokrájené – např. hříbky, žampiony, růžovky
kmín 2 ČL
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
topinky nebo čerstvý chléb k podávání

Postup

1

V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte máslo či sádlo a osmahněte na něm doměkka cibuli.

2

Přihoďte houby, kmín, osolte a opepřete. Duste pod pokličkou za občasného míchání asi deset minut.

3

Pokud se houby přichytávají ke dnu, podlijte je trochou vodou (raději méně než více, případně vodu dolijte – jinak hrozí, že budete mít houbovou kaši). Vejce prošlehejte se solí a pepřem a vlijte je k houbám.

4

Míchejte asi půl minuty, pak stáhněte z ohně a podávejte s topinkami nebo čerstvým chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...