Recept na houbovou smaženici má určitě každý houbař svůj a toto je ten náš. Proč vymýšlet vymyšlené? Držte se osvědčené tradice a užijte si léto. Klasická smaženice bude už jen tou pomyslnou třešničkou na dortu.
Postup
1
V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte máslo či sádlo a osmahněte na něm doměkka cibuli.
2
Přihoďte houby, kmín, osolte a opepřete. Duste pod pokličkou za občasného míchání asi deset minut.
3
Pokud se houby přichytávají ke dnu, podlijte je trochou vodou (raději méně než více, případně vodu dolijte – jinak hrozí, že budete mít houbovou kaši). Vejce prošlehejte se solí a pepřem a vlijte je k houbám.
4
Míchejte asi půl minuty, pak stáhněte z ohně a podávejte s topinkami nebo čerstvým chlebem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levné, rychlé a chutné večeře z hub(10 receptů )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
- Co s plným košíkem hub? Vyberte si ze 45 skvělých houbových receptů od zapečených palačinek s houbami po slaný koláč(47 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )