Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Klasická smaženice

Klasická smaženice

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (54)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 834 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 25 g
Tuky 56 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proč vymýšlet vymyšlené? Držte se osvědčené tradice a užijte si léto.

Suroviny

sádlo 2 PL
lze nahradit máslem
cibule 1 ks
nadrobno
houby 500 g
očištěné, polrájené, např. hříbky, žampiony, růžovky
kmín 2 ČL
drcený
sůl
pepř
vejce 2 ks
topinky k podávání,lze nahradit čerstvým chlebem

1V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte máslo či sádlo a osmahněte na něm doměkka cibuli. Přihoďte houby, kmín, osolte a opepřete. Duste pod pokličkou za občasného míchání asi deset minut.

2Pokud se houby přichytávají ke dnu, podlijte je trochou vodou (raději méně než více, případně vodu dolijte – jinak hrozí, že budete mít houbovou kaši). Vejce prošlehejte se solí a pepřem a vlijte je k houbám.

3Míchejte asi půl minuty, pak stáhněte z ohně a podávejte s topinkami nebo čerstvým chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...

Obchod Apetit