0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kulajda s liškami a zastřeným vejcem

Kulajda s liškami a zastřeným vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kulajda s liškami a zastřeným vejcem

3.4 / 5. Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2942 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 313 g
Tuky 131 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toto množství kulajdy dokážeme sníst ve čtyřech lidech, ani nemrkneme – nedá se jí odolat.

Suroviny

lišky 250 g
čerstvé, očištěné, pokrájené, nebo směs lesních hub, očištěných, pokrájených
sůl
pepř
čerstvě drcený
cibule 1 ks
bobkový list 2 ks
pepř celý 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
libeček 2 snítky
kmín 0.25 ČL
brambory 4 ks
velké, oloupané, na kostky
zakysaná smetana 500 ml
tučná
mouka pšeničná hladká 4 PL
ocet 3 PL
nebo méně, podle chuti
vejce 4 ks
kopr 1 svazek
čerstvý

1 Houby dejte do hrnce, zalijte 2 litry vody, přidejte oloupanou rozpůlenou cibuli, bobkový list, celé koření, kmín, libeček a osolte. Přiveďte k varu a vařte 15 minut. Mouku rozmíchejte ve smetaně a nařeďte ji trochou studené vody. Směs vlijte do polévky přes sítko, prošlehejte a uveďte k varu.

2 Vsypte kostičky brambor a vařte dalších 10 minut, dokud brambory nezměknou. Dochuťte octem, dosolte a postupně do polévky vyklepněte vejce tak, aby se neporušil žloutek a bílek se kolem něj zatáhl. Po chvíli opatrně zamíchejte ode dna, aby se vejce nepřichytila, ale zůstala celá. Vařte na mírném ohni asi 3 minuty tak, aby bílek ztuhl a žloutek ještě zůstal tekutý. Stáhněte z ohně, vmíchejte pokrájený čerstvý kopr a dochuťte čerstvě drceným pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit