Kulajda s liškami a zastřeným vejcem

Kulajda s liškami a zastřeným vejcem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2868 kcal
Bílkoviny 104 g
Cukr 297 g
Tuky 133 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Toto množství kulajdy dokážeme sníst ve čtyřech, ani nemrkneme – nedá se jí odolat.

Suroviny

lišky 250 g
houby (čerstvé) či směsi lesních hub, očištěné, pokrájené
sůl
pepř
čerstvě drcený
cibule 1 ks
bobkový list 2 ks
pepř
celý , v kuličkách
libeček 2 snítky
kmín 1 ČL
brambory 4 ks
velké, oloupané, na kostky
zakysaná smetana 500 ml
tučná
mouka pšeničná hladká 3 PL
ocet 1 PL
dle chuti
vejce 4 ks
kopr 1 svazek
menší, čerstvý

1 Houby dejte do hrnce, zalijte 2 litry vody, přidejte oloupanou rozpůlenou cibuli, bobkový list, celé koření, kmín, libeček a osolte. Přiveďte k varu a vařte 15 minut. Mouku rozmíchejte ve smetaně a nařeďte ji trochou studené vody. Směs vlijte do polévky přes sítko, prošlehejte a uveďte k varu.

2 Vsypte kostičky brambor a vařte dalších 10 minut, dokud brambory nezměknou. Dochuťte octem, dosolte a postupně do polévky vyklepněte vejce tak, aby se neporušil žloutek a bílek se kolem něj zatáhl. Po chvíli opatrně zamíchejte ode dna, aby se vejce nepřichytila, ale zůstala celá. Vařte na mírném ohni asi 3 minuty tak, aby bílek ztuhl a žloutek ještě zůstal tekutý. Stáhněte z ohně, vmíchejte pokrájený čerstvý kopr a dochuťte čerstvě drceným pepřem.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit