Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kulajda s liškami a zastřeným vejcem
Kulajda s liškami a zastřeným vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kulajda s liškami a zastřeným vejcem

3.6/5 Počet hodnocení: 56
Do hodiny Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2942 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 313 g
Tuky 131 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toto množství kulajdy dokážeme sníst ve čtyřech lidech, ani nemrkneme – nedá se jí odolat.

Suroviny

lišky 250 g
čerstvé, očištěné, pokrájené, nebo směs lesních hub, očištěných, pokrájených
sůl
pepř
čerstvě drcený
pepř celý 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
libeček 2 snítky
kmín ¼ ČL
velké, oloupané, na kostky
tučná
ocet 3 PL
nebo méně, podle chuti
vejce 4 ks
kopr 1 svazek
čerstvý

Postup

1

Houby dejte do hrnce, zalijte 2 litry vody, přidejte oloupanou rozpůlenou cibuli, bobkový list, celé koření, kmín, libeček a osolte.

2

Přiveďte k varu a vařte 15 minut. Mouku rozmíchejte ve smetaně a nařeďte ji trochou studené vody.

3

Směs vlijte do polévky přes sítko, prošlehejte a uveďte k varu.

4

Vsypte kostičky brambor a vařte dalších 10 minut, dokud brambory nezměknou.

5

Dochuťte octem, dosolte a postupně do polévky vyklepněte vejce tak, aby se neporušil žloutek a bílek se kolem něj zatáhl.

6

Po chvíli opatrně zamíchejte ode dna, aby se vejce nepřichytila, ale zůstala celá.

7

Vařte na mírném ohni asi 3 minuty tak, aby bílek ztuhl a žloutek ještě zůstal tekutý.

8

Stáhněte z ohně, vmíchejte pokrájený čerstvý kopr a dochuťte čerstvě drceným pepřem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...