Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Pozdrav z ráje: granátové jablko

Pozdrav z ráje: granátové jablko

Možná právě tomuhle jablku neodolali Eva s Adamem…
20. 11. 2012 | Autor: redakce Apetitu

S blížícím se adventním obdobím se v obchodech začínají červenat granátová jablka. Jejich šťavnatá semínka vypadají jako zářivé kamínky, které každému jídlu dodají punc výjimečnosti.

Pro zdraví


Granátové jablko prospívá srdci a chrání před rakovinou. Dodá vám také spoustu vitaminu C a draslíku. Sklenice šťávy z granátových jablek upravuje krevní oběh a zabraňuje vzniku sraženin.

Tipy na nákup


Vybírejte pevná a kulatá granátová jablka. Měla by mít pevnou a nepoškozenou červenou slupku bez škrábanců. Obloukem se vyhněte plodům, které působí vysušeně nebo mají slupku kožnatou. Nejlepší granátová jablka pocházejí z Íránu.

Vyzkoušejte, jak tohle krásně zbarvené ovoce chutná ve slaných i sladkých pokrmech, a uvařte si podle prosincového Apetitu nadívaná kuřátka s granátovým jablkem nebo třeba zapékaná jablka s vanilkou.

Fotogalerie: Rýžová kaše s granátovým jablkem

REKLAMA

Přidat komentář