0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sezona: granátové jablko

granatove jablko
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Rudé granátové jablko rozzáří sladká i slaná jídla. Jeho sladkokyselá šťáva je nabitá vitaminy, proto si ho v chladném únoru dopřávejte v hojném množství.

 

V kuchyni

Z granátového jablka se jedí pouze červené míšky se semínky, které vypadají jako zářivé kamínky. Využijte toho a ozdobte jimi saláty i dezerty. Slušet bude vrstvenému dezertu trifle, barevnému ovocnému salátu i – zcela netradičně – pikantní čočkové polévce. Výborně chutnají také ve zmrzlinovém poháru. Míšky granátového jablka se hodí i k drůbeži, grilovanému masu a rybám.

Za barem

Ze šťávy granátových jablek se vyrábí grenadina, sladký sirup s nádherně sytě červenou barvou, který je nezbytnou výbavou každého barmana. Neobejde se bez něj koktejl Tequila sunrise ani šampaňská lázeň podle receptu Apetitu.

Související články

VIDEO: Jak na granátové jablko
  • Zajímavosti

VIDEO: Jak na granátové jablko

Granátové jablko se u nás objevuje hlavně o Vánocích. Většinou však skončí jen jako dekorace vánočního stolu, což je škoda, protože...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit