Sezona: granátové jablko

sdílet:
Rudé granátové jablko rozzáří sladká i slaná jídla. Jeho sladkokyselá šťáva je nabitá vitaminy, proto si ho v chladném únoru dopřávejte v hojném množství.

V kuchyni


Z granátového jablka se jedí pouze červené míšky se semínky, které vypadají jako zářivé kamínky. Využijte toho a ozdobte jimi saláty i dezerty. Slušet bude vrstvenému dezertu trifle, barevnému ovocnému salátu i – zcela netradičně – pikantní čočkové polévce. Výborně chutnají také ve zmrzlinovém poháru. Míšky granátového jablka se hodí i k drůbeži, grilovanému masu a rybám.

Za barem


Ze šťávy granátových jablek se vyrábí grenadina, sladký sirup s nádherně sytě červenou barvou, který je nezbytnou výbavou každého barmana. Neobejde se bez něj koktejl Tequila sunrise ani šampaňská lázeň podle receptu Apetitu.

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit