Rýžová kaše s granátovým jablkem

Rýžová kaše s granátovým jablkem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 24
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1963 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 369 g
Tuky 28 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasný chuťový kontrast krémové vanilkou vonící rýže a svěžího šťavnatého granátového jablka...

Suroviny

rýže arborio 200 g
nebo jina kulatozrnná
mléko 1 l
krupicový cukr 110 g
+ lžíce na dokončení
vanilkový lusk 1 ks
podélně přepůlený, vyškrábnutá dřeň
citronová kůra 2 ČL
nastrouhaná z biocitronu
granátové jablko 1 ks

1V rendlíku přiveďte na vysokém plameni k varu rýži, mléko, cukr a dřeň z vanilkového lusku. Ztlumte, přiklopte a za občasného míchání vařte 25–30 minut doměkka a do zhoustnutí. Těsně před dokončením vmíchejte citronovou kůru.

2Vyloupejte granátová jadérka a šťávu zachyťte. V kastrůlku svařte granátovou šťávu se lžící vody a se 2 lžícemi cukru. Vmíchejte granátová jadérka a vypněte plamen. Ozdobte rýži a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit