Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžová kaše s granátovým jablkem
Rýžová kaše s granátovým jablkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýžová kaše s granátovým jablkem

4.7/5 Počet hodnocení: 30
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1963 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 369 g
Tuky 28 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasný chuťový kontrast krémové vanilkou vonící rýže a svěžího šťavnatého granátového jablka...

Suroviny

rýže arborio 200 g
nebo jina kulatozrnná
+ lžíce na dokončení
podélně přepůlený, vyškrábnutá dřeň
nastrouhaná z biocitronu

Postup

1

V rendlíku přiveďte na vysokém plameni k varu rýži, mléko, cukr a dřeň z vanilkového lusku. Ztlumte, přiklopte a za občasného míchání vařte 25–30 minut doměkka a do zhoustnutí. Těsně před dokončením vmíchejte citronovou kůru.

2

Vyloupejte granátová jadérka a šťávu zachyťte. V kastrůlku svařte granátovou šťávu se lžící vody a se 2 lžícemi cukru. Vmíchejte granátová jadérka a vypněte plamen. Ozdobte rýži a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...