Skořicové kuřecí kostky s granátovou zavařeninou

Skořicové kuřecí kostky s granátovou zavařeninou

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (1)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1602 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 87 g
Tuky 74 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je recept z rodu labužnických! Jemné a křehké kuřecí maso skvěle vynikne v obalu z drcených vlašských ořechů. Pikantní omáčka nebo zavařenina z ovoce a koření je inspirována indickým čatní a povýší celé jídlo na dokonalou symfonii.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
mouka pšeničná hladká 3 PL
skořice 0.5 ČL
mleté
sůl
pepř
vlašské ořechy hrst
drcené
vejce 1 ks
rozšlehané
máslo 3 PL
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
vlašské ořechy 2 PL
drcené
granátové jablko 2 ks
zrníčka a štáva
med 1 ČL
víno červené 100 ml
4 kuřecí prsíčka nakrájejte na úzké proužky, vložte mezi potravinovou fólii (jemné maso se díky tomu nepotrhá) a naklepejte. Rozkrájejte na požadovaný tvar. V misce promíchejte 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky mleté skořice, sůl a pepř chů. Kousky masa namočte v 1–2 rozšlehaných vejcích a pak důkladně obalte v ořechové směsi. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a kousky masa v něm ze všech stran osmažte dozlatova. Uchovejte v teple. Zatímco se maso smaží, opečte v kastrole na 3 lžících másla 1 cibulku, nakrájenou nadrobno, přidejte 2 lžíce drcených vlašských ořechů, zrníčka a šťávu ze 2 granátových jablek, 1 lžičku medu, zalijte 100 ml červeného vína a na mírném ohni vařte osm až deset minut, aby omáčka pěkně zhoustla. Jemně ji osolte a opepřete – cílem je vyvážená sladkokyselá chuť.

Kostky kuřete můžete napichovat na koktejlová napichovátka, špejle nebo špízky. Hotovou zavařeninu podávejte zvlášť v miskách, aby si každý posloužil podle chuti. Jako příloha se hodí třeba opékané brambory, rýže nebo čerstvé pečivo.

Komentáře

Obchod Apetit