0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skořicové kuřecí kostky s granátovou zavařeninou

Skořicové kuřecí kostky s granátovou zavařeninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Skořicové kuřecí kostky s granátovou zavařeninou

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1602 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 87 g
Tuky 74 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je recept z rodu labužnických! Jemné a křehké kuřecí maso skvěle vynikne v obalu z drcených vlašských ořechů. Pikantní omáčka nebo zavařenina z ovoce a koření je inspirována indickým čatní a povýší celé jídlo na dokonalou symfonii.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
mouka pšeničná hladká 3 PL
skořice 0.5 ČL
mleté
sůl
pepř
vlašské ořechy hrst
drcené
vejce 1 ks
rozšlehané
máslo 3 PL
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
vlašské ořechy 2 PL
drcené
granátové jablko 2 ks
zrníčka a štáva
med 1 ČL
víno červené 100 ml

Postup

1

Kuřecí prsíčka nakrájejte na úzké proužky, vložte mezi potravinovou fólii (jemné maso se díky tomu nepotrhá) a naklepejte. Rozkrájejte na požadovaný tvar.

2

V misce promíchejte hladkou mouku, mletou skořici, drcené ořechy, sůl a pepř.

3

Kousky masa namočte v 1–2 rozšlehaných vejcích a pak důkladně obalte v ořechové směsi.

4

V silnostěnné pánvi rozpalte olej a kousky masa v něm ze všech stran osmažte dozlatova. Uchovejte v teple.

5

Zatímco se maso smaží, opečte v kastrole na másle nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte dvě lžíce drcených vlašských ořechů, zrníčka a šťávu ze dvou granátových jablek, lžičku medu, zalijte červeným vínem a na mírném ohni vařte osm až deset minut, aby omáčka pěkně zhoustla. Jemně ji osolte a opepřete – cílem je vyvážená sladkokyselá chuť.

6

Kostky kuřete můžete napichovat na koktejlová napichovátka, špejle nebo špízky. Hotovou zavařeninu podávejte zvlášť v miskách, aby si každý posloužil podle chuti.

7

Jako příloha se hodí třeba opékané brambory, rýže nebo čerstvé pečivo.

Související články

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...
Skořice cejlonská a čínská: Která je ta pravá?
  • Tipy a triky

Skořice cejlonská a čínská: Která je ta pravá?

Vůni skořice máme spojenou s příjemnými okamžiky. Jablečný štrúdl nebo vánoční svařák jsou typickými lahůdkami, kde toto aromatické koření nesmí chybět. Jaké má vlastně skořice účinky na náš organismus? A víte, že se můžete setkat se...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Obchod Apetit