0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem

Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2349 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 239 g
Tuky 93 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedno malé kuře vystačí pro jednu až dvě osoby. Na talíř ho servírujte rozpůlené, vypadá to velmi efektně, obzvlášť s nádivkou s rudými jadérky granátového jablíčka.

Suroviny

kuskus 100 g
vývar kuřecí 180 ml
horký
česnek 2 stroužky
drcený
cibule karamelizovaná 2 PL
na nudličky nebo piniová semínka
máta hrst
lístky
petrželka hrst
vyloupané
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
kuře 4 ks
olivový olej extra panenský 2 PL
tymián 10 snítek
čerstvý
balzamikový ocet 125 ml
třtinový cukr 45 g

1Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do mísy vsypte kuskus a zalijte ho horkým drůbežím vývarem. Nechte 10 minut nabobtnat a pak ho načechrejte vidličkou. Vmíchejte do něj 2/3 granátových jadérek, česnek, karamelizovanou cibulku, mandle a mátu. Osolte, opepřete a znovu promíchejte.Takto připravenou nádivkou naplňte kuřata, v místě plnění je obvažte kuchyňským provázkem, aby nádivka nevytekla; provázkem stáhněte i překřížená stehna.

2Kuřátka potřete olejem, osolte, opepřete, poklaďte snítkami tymiánu a dejte je do pekáče prsíčky dolů. Prošlehejte zachycenou granátovou šťávu, ocet a cukr a směs nalijte na kuřátka.

3Pečte 25 minut, pak kuřátka obraťte a dopékejte z druhé strany dalších cca 15 minut. Při podávání je posypte zbylými granátovými jadérky.

PRAKTICKÉ TIPY NAVÍC
 

1Jarní kuřátka váží kolem 400 g. Koupíte je v supermarketech (například Interspar, Billa nebo Albert) a také v Makru. K dostání jsou i na farmářských tržištích a na www.jehnecimaso.cz.

2Karamelizovanou cibulku prodávají v Marks & Spencer (340 g za 81,90 Kč) nebo si ji sami připravte doma. Nakrájejte na kolečka 4 cibule. V hrnci rozehřejte 2 lžíce slunečnicového či olivového oleje, vhoďte cibuli, stáhněte oheň na mírný a asi 10–15 minut cibuli opékejte doměkka a dozlatova. Přidejte 2–3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, osolte, zvyšte plamen a míchejte ještě asi 5 minut, až cibulka zkaramelizuje.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Komentáře

Evíček Hopsavý

Výborná nádivka, dá se jíst i bez masa.

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč