0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem

Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2349 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 239 g
Tuky 93 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedno malé kuře vystačí pro jednu až dvě osoby. Na talíř ho servírujte rozpůlené, vypadá to velmi efektně, obzvlášť s nádivkou s rudými jadérky granátového jablíčka.

Suroviny

kuskus 100 g
vývar kuřecí 180 ml
horký
česnek 2 stroužky
drcený
cibule karamelizovaná 2 PL
mandle 80 g
na nudličky nebo piniová semínka
máta hrst
lístky
petrželka hrst
granátové jablko 3 ks
vyloupané
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
kuře 4 ks
olivový olej extra panenský 2 PL
tymián 10 snítek
čerstvý
balzamikový ocet 125 ml
třtinový cukr 45 g

1Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do mísy vsypte kuskus a zalijte ho horkým drůbežím vývarem. Nechte 10 minut nabobtnat a pak ho načechrejte vidličkou. Vmíchejte do něj 2/3 granátových jadérek, česnek, karamelizovanou cibulku, mandle a mátu. Osolte, opepřete a znovu promíchejte.Takto připravenou nádivkou naplňte kuřata, v místě plnění je obvažte kuchyňským provázkem, aby nádivka nevytekla; provázkem stáhněte i překřížená stehna.

2Kuřátka potřete olejem, osolte, opepřete, poklaďte snítkami tymiánu a dejte je do pekáče prsíčky dolů. Prošlehejte zachycenou granátovou šťávu, ocet a cukr a směs nalijte na kuřátka.

3Pečte 25 minut, pak kuřátka obraťte a dopékejte z druhé strany dalších cca 15 minut. Při podávání je posypte zbylými granátovými jadérky.

PRAKTICKÉ TIPY NAVÍC
 

1Jarní kuřátka váží kolem 400 g. Koupíte je v supermarketech (například Interspar, Billa nebo Albert) a také v Makru. K dostání jsou i na farmářských tržištích a na www.jehnecimaso.cz.

2Karamelizovanou cibulku prodávají v Marks & Spencer (340 g za 81,90 Kč) nebo si ji sami připravte doma. Nakrájejte na kolečka 4 cibule. V hrnci rozehřejte 2 lžíce slunečnicového či olivového oleje, vhoďte cibuli, stáhněte oheň na mírný a asi 10–15 minut cibuli opékejte doměkka a dozlatova. Přidejte 2–3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, osolte, zvyšte plamen a míchejte ještě asi 5 minut, až cibulka zkaramelizuje.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit