Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Granátový džus
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 166 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 38 g
Tuky 2 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednodušší už to být nemůže: nechte svěží a zároveň sladkou chuť granátových zrnek vyniknout v té nejpřirozenější podobě.

Suroviny

zralé (nebo 2 ks) + zrníčka na posypání
led kostky
nebo tříšť
voda minerální perlivá
meduňka lístky
nebo máta

Postup

1

Dvě nebo tři zralá granátová jablka vymačkejte pomocí lisu
podobně jako citron. Lisujte důkladně, abyste získali co nejvíc šťávy.

2

Do čtyř sklenic rozdělte ledové kostky nebo tříšť, přilijte vymačkanou šťávu, dolijte trochou minerálky a podávejte s několika lístky meduňky či máty, posypané granátovými zrníčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

16.03.2008 01:19
při odšťavňování granátového jablka pomocí citrusovače se do šťávy dostane mnoho dužniny, která způsobí, že džus je velmi trpký, doporučuji zkusit 100% džus z granátového jablka, více na www.granatovejablko.cz
31.08.2007 13:54
Recept se nachází v č.4/05, str.71