Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
4 tipy na jedlé vánoční ozdoby

4 tipy na jedlé vánoční ozdoby

Kdopak nám to chodí loupat perníček? Nejen děti vám určitě odsouhlasí, že nejlepší dekorace jsou ty jedlé.
23. 11. 2012 | Autor: redakce Apetitu

1. Vánoční perníčky


Jak na to: Do perníčků před pečením udělejte malé otvory. Těmi pak po upečení provlékněte ozdobnou stužku, a sváteční dekorace je hotová. Podobně můžete použít i linecké cukroví. Perníčky však mají delší trvanlivost, proto se jako dekorace hodí lépe.

2. Řetěz ze sněhových pusinek


Jak na to: Z bílkového sněhu upečte drobné pusinky (vyzkoušet můžete třeba náš recept na dvoubarevné). Pak je v pravidelných rozestupech navlékněte na nit a zavěste na stromeček. Hezky vypadají v kombinaci se sušenými pomeranči. Podobně můžete na nit navléknout také popcorn. Ten však napichujte jeden vedle druhého bez rozestupů.

3. Kolečka sušených jablek


Jak na to:
Jablka nakrájejte na pravidelné plátky a usušte (na topení nebo – pokud spěcháte – v troubě). Každým plátkem pak protáhněte ozdobnou stužku a zavažte na mašli. Hezky vypadají i sušené citrony a pomeranče. Ovocná kolečka můžete také přivázat na silnější nit, doplnit skořicí a použít jako ozdobný řetěz.

4. Perníková chaloupka


Zajistí sladké a pohádkové Vánoce… Letos si ji vážně upečte. Zkusit můžete náš recept nebo se podívejte do aktuálního prosincového Apetitu. Je v něm chaloupka jako z pohádky.




Fotogalerie:

REKLAMA

Přidat komentář