
Perníčky měkké hned po upečení
Více než hodinu
Snadné
Perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří a existuje celá řada dezertů, které díky perníčkovým ozdobám poslouží jako lahodný zákusek pro sváteční hosty. Prozkoumejte náš výběr těch zaručeně nejlepších!
Tyto krásně voňavé perníčky inspirované receptem M. J. Sandtnerové určitě vyzkoušejte také. Ačkoliv kromě mandlí neobsahují žádný tuk, jsou měkké nejen hned po upečení, ale i o měsíc později.
Perníčky bez krásných ornamentů z bílkové polevy jsou jako vánoční stromeček bez ozdob, nemyslíte?
Bílkovou polevu můžete nakombinovat s polevou čokoládovou. Tmavá a světlá barva spolu krásně kontrastují a pomocí špejle vytvoří efektní zdobení i úplný začátečník.
Perníčky ale nemusíte zdobit jen bílkovou polevou. Zvláště děti si užijí zdobení perníkových stromečků barevným fondánem, lentilkami, barevnou cukrovou rýží a dalším zdobením na dorty, poháry nebo jiné zákusky.
Trifle je druh vrstveného dezertu, který pochází z britské kuchyně. Obsahuje vrstvy různých ingrediencí (nejčastěji piškotové těsto či piškoty, ovoce, želé, krémy, šlehačku atd.), které se skládají do skleněné mísy a vytváří nádherné efekty.
Pokud už máte perníčky hotové a chcete si připravit nějaký dezert, který by vám zpříjemnil chvíle při sledování pohádek, zkuste cupcakes. Jejich příprava i samotné pečení vám nezabere více než hodinku. A kromě chuti všichni ocení i jejich roztomilý design.
Budou vám stačit dobře uleželé (měkké) perníčky, vanilková zmrzlina a ingredience na švestkovou omáčku, tedy sušené švestky, povidla, koření a červené víno. Pak už je příprava poháru otázkou několika minut.