0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

4 tipy na jedlé vánoční ozdoby

4 tipy na jedlé vánoční ozdoby
sdílet:

Kdopak nám to chodí loupat perníček? Nejen děti vám určitě odsouhlasí, že nejlepší dekorace jsou ty jedlé.

1. Vánoční perníčky

Jak na to: Do perníčků před pečením udělejte malé otvory. Těmi pak po upečení provlékněte ozdobnou stužku, a sváteční dekorace je hotová. Podobně můžete použít i linecké cukroví. Perníčky však mají delší trvanlivost, proto se jako dekorace hodí lépe.

2. Řetěz ze sněhových pusinek

Jak na to: Z bílkového sněhu upečte drobné pusinky (vyzkoušet můžete třeba náš recept na dvoubarevné). Pak je v pravidelných rozestupech navlékněte na nit a zavěste na stromeček. Hezky vypadají v kombinaci se sušenými pomeranči. Podobně můžete na nit navléknout také popcorn. Ten však napichujte jeden vedle druhého bez rozestupů.

3. Kolečka sušených jablek

Jak na to: Jablka nakrájejte na pravidelné plátky a usušte (na topení nebo – pokud spěcháte – v troubě). Každým plátkem pak protáhněte ozdobnou stužku a zavažte na mašli. Hezky vypadají i sušené citrony a pomeranče. Ovocná kolečka můžete také přivázat na silnější nit, doplnit skořicí a použít jako ozdobný řetěz.

4. Perníková chaloupka

Zajistí sladké a pohádkové Vánoce… Letos si ji vážně upečte. Zkusit můžete náš recept nebo se podívejte do aktuálního prosincového Apetitu. Je v něm chaloupka jako z pohádky.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit