0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

4 tipy na jedlé vánoční ozdoby

4 tipy na jedlé vánoční ozdoby
sdílet:

Kdopak nám to chodí loupat perníček? Nejen děti vám určitě odsouhlasí, že nejlepší dekorace jsou ty jedlé.

1. Vánoční perníčky

Jak na to: Do perníčků před pečením udělejte malé otvory. Těmi pak po upečení provlékněte ozdobnou stužku, a sváteční dekorace je hotová. Podobně můžete použít i linecké cukroví. Perníčky však mají delší trvanlivost, proto se jako dekorace hodí lépe.

2. Řetěz ze sněhových pusinek

Jak na to: Z bílkového sněhu upečte drobné pusinky (vyzkoušet můžete třeba náš recept na dvoubarevné). Pak je v pravidelných rozestupech navlékněte na nit a zavěste na stromeček. Hezky vypadají v kombinaci se sušenými pomeranči. Podobně můžete na nit navléknout také popcorn. Ten však napichujte jeden vedle druhého bez rozestupů.

3. Kolečka sušených jablek

Jak na to: Jablka nakrájejte na pravidelné plátky a usušte (na topení nebo – pokud spěcháte – v troubě). Každým plátkem pak protáhněte ozdobnou stužku a zavažte na mašli. Hezky vypadají i sušené citrony a pomeranče. Ovocná kolečka můžete také přivázat na silnější nit, doplnit skořicí a použít jako ozdobný řetěz.

4. Perníková chaloupka

Zajistí sladké a pohádkové Vánoce… Letos si ji vážně upečte. Zkusit můžete náš recept nebo se podívejte do aktuálního prosincového Apetitu. Je v něm chaloupka jako z pohádky.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč