Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Snadné 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3077 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 533 g
Tuky 54 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoce bez perníčků snad ani nemohou být! Vyhrajte si se zdobením!

Suroviny

vejce 2 ks
20–30 g
med 3 PL
koření pěti vůní 1 ČL
na potření
Na ozdobu

Postup

1

Utřete vejce s cukrem, přidejte rozehřáté máslo, med a koření (má výraznější chuť než běžné perníkové), polovinu mouky a sodu. Promíchejte, vpracujte zbylou mouku a vypracujte vláčné, nelepivé těsto. Nechte je do druhého dne odpočinout v chladu.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na placku silnou asi tři milimetry a vykrajujte libovolné tvary. Klaďte na plech vyložený papírem, potřete vejcem a pečte dozlatova, asi dvanáct minut. Znovu potřete vejcem a nechte vychladnout.

3

Bílek utřete s cukrem a šťávou dohusta (trvá to asi patnáct minut) a vzniklou polevou potřete část perníčků. Až bílková poleva zaschne, zdobte čokoládovou; pomocí špejle můžete vytvořit různé vzory. Zbylé perníčky potřete naopak čokoládovou polevou a zdobte bílkovou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...