Klasické cukroví, které si potřebuje před vánočním dozdobením trochu odpočinout.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
600
g
moučkový cukr
150
g
med
200
g
teplý
vanilkový cukr
1
bal
jedlá soda
1
ČL
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
máslo
120
g
perníkové koření
2
ČL
vejce
2
ks
žloutek
1
ks
rozšlehaný s trochou vody
Postup
1
Ze 600 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g teplého medu, 1 sáčku vanilinového cukru, 1 lžičky jedlé sody nebo půl sáčku prášku do pečiva, 120 g másla, 2 lžiček koření do perníku a 2 vajec vypracujte těsto a nechte ho 24 hodin v chladu.
2
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C.
3
Vyválejte placku a vykrajujte žádané tvary.
4
Pečte asi 12–15 minut. Ještě teplé perníčky potírejte 1 žloutkem rozšlehaným s trochou vody.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pečeme tradiční druhy vánočního cukroví: 39 léty prověřených receptů a tipy redaktorek Apetitu(41 receptů )
- 15 receptů na voňavé perníčky podle Apetitu(15 receptů )
- 30 receptů na nejlepší domácí sušenky(30 receptů )
Komentáře