0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
klasické vánoční perníčky
ZDROJ: Archiv
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 40
Více než hodinu Velmi snadné cca 40 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5447 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 817 g
Tuky 166 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasické cukroví, které si potřebuje před vánočním dozdobením trochu odpočinout.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 600 g
moučkový cukr 150 g
med 200 g
teplý
vanilkový cukr 1 bal
jedlá soda 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
máslo 120 g
perníkové koření 2 ČL
vejce 2 ks
žloutek 1 ks
rozšlehaný s trochou vody

Postup

1

Ze 600 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g teplého medu, 1 sáčku vanilinového cukru, 1 lžičky jedlé sody nebo půl sáčku prášku do pečiva, 120 g másla, 2 lžiček koření do perníku a 2 vajec vypracujte těsto a nechte ho 24 hodin v chladu.

2

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C.

3

Vyválejte placku a vykrajujte žádané tvary.

4

Pečte asi 12–15 minut. Ještě teplé perníčky potírejte 1 žloutkem rozšlehaným s trochou vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Anonym

tak jsem je dnes zkusila, aby byly na Mikulase mekky a slo to dobre. drzela jsem se presne receptu

Anonym

Také jsem vyzkoušela, jsou parádní, těsto má výbornou konzistenci i na droboučké formičky. Měké je mám od upečení cca 3 dny a nezdají se že by chtěli tvrdnout :-D Budu muset udělat ještě jednu dávku, jsou tak dobré že rychle mizí ze spíže :-)

Obchod Apetit