Klasické cukroví, které si potřebuje před vánočním dozdobením trochu odpočinout.
Postup
1
Ze 600 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g teplého medu, 1 sáčku vanilinového cukru, 1 lžičky jedlé sody nebo půl sáčku prášku do pečiva, 120 g másla, 2 lžiček koření do perníku a 2 vajec vypracujte těsto a nechte ho 24 hodin v chladu.
2
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C.
3
Vyválejte placku a vykrajujte žádané tvary.
4
Pečte asi 12–15 minut. Ještě teplé perníčky potírejte 1 žloutkem rozšlehaným s trochou vody.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 18:39
Apetit 11/05
Anonym
12.11.2009 18:59
perníčky
Anonym
03.12.2009 12:24
Perníčky