Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Otázka & odpověď: rozmrazování masa

Otázka & odpověď: rozmrazování masa

Jaký způsob rozmrazování masa a drůbeže je nejbezpečnější?
7. 3. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Zmrazování je bezpečný a pohodlný způsob, jak uchovat delší dobu potraviny, které podléhají rychlé zkáze. Ačkoli zmrazením zabráníme množení mikroorganismů, chlad je zcela nezničí, a v jídle tak i nadále zůstávají. Proto by rozmrazování masa mělo proběhnout co nejrychleji a s dodržením základních pravidel.

Bezpečný postup


Nejbezpečnější je buď rozmrazování vodotěsně zabalených menších kusů masa ponořením do studené vody. Nikdy nepoužívejte vodu horkou! Vzduchotěsně uzavřené balíčky můžete také přemístit do nejspodnější části chladničky. U větších kusů (třeba u krůty) však může rozmrzání v chladničce trvat i několik dnů. Maso v žádném případě nerozmrazujte jen tak položené na talíři při pokojové teplotě. Podpořili byste množení nežádoucích mikroorganismů.
REKLAMA

Přidat komentář