0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak mrazit ryby

Ryba na plechu
ZDROJ: RitaE/Pixabay
sdílet:

Nejlepší je ryba čerstvě vylovená, nebo koupená. Co však dělat, když ji i přesto potřebujete zamrazit?

 

Mrazení ryb v domácích podmínkách bohužel vždycky naruší texturu masa, protože se v něm utvoří velké ledové krystaly. Poměrně dobře se dá na kratší dobu zamrazit třeba losos, tuňák, ale i kapr. Do mrazáku vždy dejte maximálně dvě porce najednou. Zabalte je do silného plastového sáčku a snažte se z něj dostat maximum vzduchu. Vložte na nejchladnější místo mrazáku a spotřebujte do měsíce. Rozmrazujte v chladničce.

Související články

Umíte připravit sladkovodní ryby?
  • Zajímavosti

Umíte připravit sladkovodní ryby?

Co: Kurz vaření – sladkovodní rybyKdy: 23. dubna 2010 od 18 hodinKde: Chefparade, Husitská 56,  Praha 3Za kolik: 990 KčInfo: www.chefparade.cz ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit