Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak mrazit ryby

Ryba na plechu
ZDROJ: RitaE/Pixabay
sdílet:

Nejlepší je ryba čerstvě vylovená, nebo koupená. Co však dělat, když ji i přesto potřebujete zamrazit?

 

Mrazení ryb v domácích podmínkách bohužel vždycky naruší texturu masa, protože se v něm utvoří velké ledové krystaly. Poměrně dobře se dá na kratší dobu zamrazit třeba losos, tuňák, ale i kapr. Do mrazáku vždy dejte maximálně dvě porce najednou. Zabalte je do silného plastového sáčku a snažte se z něj dostat maximum vzduchu. Vložte na nejchladnější místo mrazáku a spotřebujte do měsíce. Rozmrazujte v chladničce.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín