Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Otázka & odpověď: rozmrazování masa

maso
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:

Jaký způsob rozmrazování masa a drůbeže je nejbezpečnější?

Zmrazování je bezpečný a pohodlný způsob, jak uchovat delší dobu potraviny, které podléhají rychlé zkáze. Ačkoli zmrazením zabráníme množení mikroorganismů, chlad je zcela nezničí, a v jídle tak i nadále zůstávají. Proto by rozmrazování masa mělo proběhnout co nejrychleji a s dodržením základních pravidel.

Bezpečný postup

Nejbezpečnější je buď rozmrazování vodotěsně zabalených menších kusů masa ponořením do studené vody. Nikdy nepoužívejte vodu horkou! Vzduchotěsně uzavřené balíčky můžete také přemístit do nejspodnější části chladničky. U větších kusů (třeba u krůty) však může rozmrzání v chladničce trvat i několik dnů. Maso v žádném případě nerozmrazujte jen tak položené na talíři při pokojové teplotě. Podpořili byste množení nežádoucích mikroorganismů.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč