Nová registrace Zapomenuté heslo

Otázka & odpověď: rozmrazování masa

18. 7. 2014
maso
Rawpixel.com

Jaký způsob rozmrazování masa a drůbeže je nejbezpečnější?

Zmrazování je bezpečný a pohodlný způsob, jak uchovat delší dobu potraviny, které podléhají rychlé zkáze. Ačkoli zmrazením zabráníme množení mikroorganismů, chlad je zcela nezničí, a v jídle tak i nadále zůstávají. Proto by rozmrazování masa mělo proběhnout co nejrychleji a s dodržením základních pravidel.

Bezpečný postup

Nejbezpečnější je buď rozmrazování vodotěsně zabalených menších kusů masa ponořením do studené vody. Nikdy nepoužívejte vodu horkou! Vzduchotěsně uzavřené balíčky můžete také přemístit do nejspodnější části chladničky. U větších kusů (třeba u krůty) však může rozmrzání v chladničce trvat i několik dnů. Maso v žádném případě nerozmrazujte jen tak položené na talíři při pokojové teplotě. Podpořili byste množení nežádoucích mikroorganismů.

Sdílet článek

Související články