0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak mrazit řízky

řízek s bramborem a brusinkami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Připravte si jídlo do zásoby. Část řízků usmažte hned k obědu, část zamrazte.

Řízky z vepřového, kuřecího či telecího masa obalte tak, jak jste zvyklí. Nesolte je však, sůl přidejte pouze do strouhanky. Maso tak nepustí šťávu. Řízky pak proložte nepřilnavým pečicím papírem a naskládejte do plastové krabice, kterou lze neprodyšně uzavřít.

Tento způsob mražení má hned několik výhod. Řízky se k sobě nepřilepí, můžete jich tak skladovat větší množství v jedné krabici. Jednotlivé porce se vám budou také dobře odebírat.

Plátky poté rozmrazujte vždy v ledničce. Rozmrazování sice trvá déle než při pokojové teplotě, zamezíte však množení nežádoucích mikroorganismů. Maso v lednici také pustí méně šťávy.

Náš tip: Stejným způsobem můžete mrazit také plátky masa, grilovaných lilků či cuket, pláty těsta či třeba palačinky a lívance.

Související články

Velký řízkový slovník aneb Jaké řízky znáte?
  • Poradna

Velký řízkový slovník aneb Jaké řízky znáte?

Řízek patří mezi oblíbené stálice české kuchyně. Žebříček popularity vedou řízek kuřecí a vepřový, ale vychutnat si ho můžete na spoustu dalších způsobů. Náš řízkový slovník vám napoví. ...
Strouhanka panko: Tajemství křupavých řízků
  • Suroviny

Strouhanka panko: Tajemství křupavých řízků

Milujete dokonale křupavé řízky, zatím se vám však nepovedlo přesně takové usmažit? Zkuste na jejich obalení použít panko strouhanku a uvidíte, že k té klasické se už nejspíš nevrátíte. V čem je rozdíl a jak si ji snadno a levně připravit...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit