Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak mrazit řízky

řízek s bramborem a brusinkami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Připravte si jídlo do zásoby. Část řízků usmažte hned k obědu, část zamrazte.

Řízky z vepřového, kuřecího či telecího masa obalte tak, jak jste zvyklí. Nesolte je však, sůl přidejte pouze do strouhanky. Maso tak nepustí šťávu. Řízky pak proložte nepřilnavým pečicím papírem a naskládejte do plastové krabice, kterou lze neprodyšně uzavřít.

Tento způsob mražení má hned několik výhod. Řízky se k sobě nepřilepí, můžete jich tak skladovat větší množství v jedné krabici. Jednotlivé porce se vám budou také dobře odebírat.

Plátky poté rozmrazujte vždy v ledničce. Rozmrazování sice trvá déle než při pokojové teplotě, zamezíte však množení nežádoucích mikroorganismů. Maso v lednici také pustí méně šťávy.

Náš tip: Stejným způsobem můžete mrazit také plátky masa, grilovaných lilků či cuket, pláty těsta či třeba palačinky a lívance.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč