Připravte si jídlo do zásoby. Část řízků usmažte hned k obědu, část zamrazte.
Řízky z vepřového, kuřecího či telecího masa obalte tak, jak jste zvyklí. Nesolte je však, sůl přidejte pouze do strouhanky. Maso tak nepustí šťávu. Řízky pak proložte nepřilnavým pečicím papírem a naskládejte do plastové krabice, kterou lze neprodyšně uzavřít.
Tento způsob mražení má hned několik výhod. Řízky se k sobě nepřilepí, můžete jich tak skladovat větší množství v jedné krabici. Jednotlivé porce se vám budou také dobře odebírat.
Plátky poté rozmrazujte vždy v ledničce. Rozmrazování sice trvá déle než při pokojové teplotě, zamezíte však množení nežádoucích mikroorganismů. Maso v lednici také pustí méně šťávy.
Náš tip: Stejným způsobem můžete mrazit také plátky masa, grilovaných lilků či cuket, pláty těsta či třeba palačinky a lívance.