Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Otázka & odpověď: příliš pálivá omáčka

pálivá salsa
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Jestliže máte rádi pikantní omáčky k těstovinám, může se vám stát, že to s chilli papričkami přeženete. Dá se taková omáčka ještě nějak zachránit?

Milena Volfová, food stylistka časopisu Apetit, z vlastní zkušenosti ví, že záchrana překořeněné rajčatové omáčky závisí na tom, kolik máte času. Pokud problém zjistíte deset minut před podáváním jídla, přidejte do omáčky další konzervu krájených rajčat nebo balení passaty či nakrájenou zeleninu včetně rajčat a vše povařte.

Máte-li víc času, uvařte další várku omáčky a vynechte přitom papričku nebo koření, se kterým se vám ,utrhla ruka‘. Obě omáčky pak smíchejte, popřípadě s rozvahou a rozmyslem dokořeňte. Povaření syrové brambory v omáčce či polévce, které se běžně v podobných případech (hlavně při přesolení) radí, patří mezi kuchařské pověry. Opakované pokusy prokázaly, že nefunguje.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč