Smažená mozzarella s pikantní omáčkou

Smažená mozzarella s pikantní omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1796 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 52 g
Tuky 128 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavým kouskům nikdo neodolá.

Související recepty

Suroviny

mozzarella 400 g
v bločku (něco navíc)
mouka pšeničná hladká 3 PL
vejce 2 ks
rozšlehaná
100 g
japonská strouhanka panko
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek sušený 0.5 ČL
oregano 1 ČL
rostlinný olej
na smažení
NA OMÁČKU
olivový olej 1.5 PL
máslo 1 PL
cibule 0.5 ks
nasekané nadrobno
česnek 1 stroužek
prolisovaný
chilli sušené špetka
0.25 ČL
uzená paprika mletá
100 g
rajčata v konzervě
třtinový cukr 0.5 ČL

1 Mozzarellu nakrájejte na kratší špalíky o šířce cca 3 cm a položte je na papírovou utěrku, aby ze sýra odsála veškerou tekutinu. Nechte na utěrce zhruba 10 minut.

2 Do 3 misek dejte mouku, vejce a strouhanku. Mouku pořádně osolte a opepřete a promíchejte. Strouhanku promíchejte se sušeným česnekem a oreganem.

3 Plech vyložte pečicím papírem. Každý špalík mozzarelly obalte nejdřív v mouce, pak ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Obalené špalíky skládejte na tác vyložený pečicím papírem a pak je vložte zcela zmrznout do mrazáku.

4 Připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte olej a máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli, pak přidejte česnek. Přisypte chilli a papriku a zalijte rajčaty. Přidejte cukr a vařte zhruba 15 minut, dokud trochu nezhoustne. Odstavte a promixujte dohladka. Potom udržujte omáčku teplou.

5 V hlubší pánvi nebo nádobě vhodné na smažení rozehřejte vyšší vrstvu oleje na 180 °C (teplotu můžete vyzkoušet tak, že do oleje vhodíte kostičku chleba – jakmile se osmaží do 30 vteřin, má olej správnou teplotu). Do rozpáleného oleje vkládejte kousky mozzarelly rovnou z mrazáku a smažte je dozlatova. Postupujte po dávkách, hotové kousky odkládejte na kuchyňskou papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte s teplou omáčkou.

NĚCO NAVÍC

Pro úspěch potřebujete pevnější a sušší mozzarellu, než je ta v nálevu. Prodává se jako mozzarella na pizzu, dá se strouhat a bývá v bločku, někdy je k dostání i uzená. Případně kupte scamorzu, v tom případě ale mouku na obalování osolte méně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit