Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená mozzarella s pikantní omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 45 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2205 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 146 g
Tuky 130 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavým kouskům smažené mozzarelly s pikantní omáčkou nikdo neodolá. Vyzkoušejte tento recept při nejbližší příležitosti a udělejte tak svou párty nezapomenutelnou. Rozhodně nezapomeňte ke křupavé mozzarelle nakrájet i špalíčky zeleniny.

Související recepty

Suroviny

v bločku (viz. Něco navíc)
vejce 2 ks
rozšlehaná
strouhanka panko 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek sušený ½ ČL
oregano 1 ČL
rostlinný olej
na smažení
NA OMÁČKU
olivový olej 1,5 PL
cibule ½ ks
nasekané nadrobno
česnek 1 stroužek
prolisovaný
chilli sušené 1 špetka
vločky
paprika mletá uzená ¼ ČL
třtinový cukr ½ ČL

Postup

1

Mozzarellu nakrájejte na kratší špalíky o šířce cca 3 cm a položte je na papírovou utěrku, aby ze sýra odsála veškerou tekutinu. Nechte na utěrce zhruba 10 minut.

2

Do 3 misek dejte mouku, vejce a strouhanku. Mouku pořádně osolte a opepřete a promíchejte. Strouhanku promíchejte se sušeným česnekem a oreganem.

3

Plech vyložte pečicím papírem. Každý špalík mozzarelly obalte nejdřív v mouce, pak ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Obalené špalíky skládejte na tác vyložený pečicím papírem a pak je vložte zcela zmrznout do mrazáku.

4

Připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte olej a máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli, pak přidejte česnek. Přisypte chilli a papriku a zalijte rajčaty. Přidejte cukr a vařte zhruba 15 minut, dokud trochu nezhoustne. Odstavte a promixujte dohladka. Potom udržujte omáčku teplou.

5

V hlubší pánvi nebo nádobě vhodné na smažení rozehřejte vyšší vrstvu oleje na 180 °C (teplotu můžete vyzkoušet tak, že do oleje vhodíte kostičku chleba – jakmile se osmaží do 30 vteřin, má olej správnou teplotu). Do rozpáleného oleje vkládejte kousky mozzarelly rovnou z mrazáku a smažte je dozlatova. Postupujte po dávkách, hotové kousky odkládejte na kuchyňskou papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte s teplou omáčkou.

NĚCO NAVÍC

Pro úspěch potřebujete pevnější a sušší mozzarellu, než je ta v nálevu. Prodává se jako mozzarella na pizzu, dá se strouhat a bývá v bločku, někdy je k dostání i uzená. Případně kupte scamorzu, v tom případě ale mouku na obalování osolte méně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...