Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažená mozzarella s pikantní omáčkou

Křupavým kouskům nikdo neodolá.

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1M
Smažení 0:05 1 dávka
Chuťovka

Ingredience

    • 400 g mozzarelly v bločku (něco navíc)
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 2 vejce, rozšlehaná
    • 100 g japonské strouhanky panko
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/2 lžičky sušeného česneku
    • 1 lžička sušeného oregana
    • rostlinný olej na smažení

    NA OMÁČKU

    • 1 a 1/2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce másla
    • 1/2 cibule, nasekané nadrobno
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • špetka sušených chilli vloček
    • 1/4 lžičky uzené mleté papriky
    • 100 g rajčat v konzervě
    • 1/2 lžičky třtinového cukru

Příprava jídla

1 Mozzarellu nakrájejte na kratší špalíky o šířce cca 3 cm a položte je na papírovou utěrku, aby ze sýra odsála veškerou tekutinu. Nechte na utěrce zhruba 10 minut.

2 Do 3 misek dejte mouku, vejce a strouhanku. Mouku pořádně osolte a opepřete a promíchejte. Strouhanku promíchejte se sušeným česnekem a oreganem.

3 Plech vyložte pečicím papírem. Každý špalík mozzarelly obalte nejdřív v mouce, pak ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Obalené špalíky skládejte na tác vyložený pečicím papírem a pak je vložte zcela zmrznout do mrazáku.

4 Připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte olej a máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli, pak přidejte česnek. Přisypte chilli a papriku a zalijte rajčaty. Přidejte cukr a vařte zhruba 15 minut, dokud trochu nezhoustne. Odstavte a promixujte dohladka. Potom udržujte omáčku teplou.

5 V hlubší pánvi nebo nádobě vhodné na smažení rozehřejte vyšší vrstvu oleje na 180 °C (teplotu můžete vyzkoušet tak, že do oleje vhodíte kostičku chleba – jakmile se osmaží do 30 vteřin, má olej správnou teplotu). Do rozpáleného oleje vkládejte kousky mozzarelly rovnou z mrazáku a smažte je dozlatova. Postupujte po dávkách, hotové kousky odkládejte na kuchyňskou papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte s teplou omáčkou.

NĚCO NAVÍC

Pro úspěch potřebujete pevnější a sušší mozzarellu, než je ta v nálevu. Prodává se jako mozzarella na pizzu, dá se strouhat a bývá v bločku, někdy je k dostání i uzená. Případně kupte scamorzu, v tom případě ale mouku na obalování osolte méně.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatová polévka s pečenými paprikami

Řecký rýžový salát

Tuňáková pěna

REKLAMA

Přidat komentář