Jednoduchá marináda stojí na řízném křenu. Nejlepší je čerstvý, právě nastrouhaný. V nouzi však můžete použít i křen ze skleničky. Hovězí z grilu bude díky němu fenomenální.
Pepřovokřenová marináda na maso
Do nekovové mísy dejte 1 lžíci čerstvě mletého černého pepře, 1 lžíci nasekaného naloženého zeleného pepře, 1 lžíci drceného červeného pepře, 1 stroužek drceného česneku, 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu, 1 lžičku mořské soli a 3 lžíce olivového oleje. Důkladně promíchejte.
Množství marinády vystačí pro dva kusy 400g vysokého roštěnce s kostí. Hovězí maso marinádou důkladně obalte, mísu zakryjte fólií a nechte v lednici půl hodiny marinovat. Poté maso opékejte na rozehřátém grilu 5–6 minut z každé strany, nebo tak dlouho, až bude hovězí propečené podle vašich představ.