0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní marináda podle řezníka Kšány

Pikantní marináda podle řezníka Kšány
sdílet:
Jednoduchá marináda stojí na řízném křenu. Nejlepší je čerstvý, právě nastrouhaný. V nouzi však můžete použít i křen ze skleničky. Hovězí z grilu bude díky němu fenomenální.

Pepřovokřenová marináda na maso


Do nekovové mísy dejte 1 lžíci čerstvě mletého černého pepře, 1 lžíci nasekaného naloženého zeleného pepře, 1 lžíci drceného červeného pepře, 1 stroužek drceného česneku, 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu, 1 lžičku mořské soli a 3 lžíce olivového oleje. Důkladně promíchejte.

Množství marinády vystačí pro dva kusy 400g vysokého roštěnce s kostí. Hovězí maso marinádou důkladně obalte, mísu zakryjte fólií a nechte v lednici půl hodiny marinovat. Poté maso opékejte na rozehřátém grilu 5–6 minut z každé strany, nebo tak dlouho, až bude hovězí propečené podle vašich představ.



Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit