0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní marináda podle řezníka Kšány

marináda na maso
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Jednoduchá marináda stojí na řízném křenu. Nejlepší je čerstvý, právě nastrouhaný. V nouzi však můžete použít i křen ze skleničky. Hovězí z grilu bude díky němu fenomenální.

Pepřovokřenová marináda na maso

Do nekovové mísy dejte 1 lžíci čerstvě mletého černého pepře, 1 lžíci nasekaného naloženého zeleného pepře, 1 lžíci drceného červeného pepře, 1 stroužek drceného česneku, 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu, 1 lžičku mořské soli a 3 lžíce olivového oleje. Důkladně promíchejte.

Množství marinády vystačí pro dva kusy 400g vysokého roštěnce s kostí. Hovězí maso marinádou důkladně obalte, mísu zakryjte fólií a nechte v lednici půl hodiny marinovat. Poté maso opékejte na rozehřátém grilu 5–6 minut z každé strany, nebo tak dlouho, až bude hovězí propečené podle vašich představ.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč