Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Platýs s pikantní omáčkou

Platýs s pikantní omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 841 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 28 g
Tuky 41 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
■ Můžete použít i jinou rybu, například tresku ■ Jako přílohu doporučujeme nové brambory s máslem

Suroviny

platýs 4 ks
filátka
olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
na plátky
pórek 2 ks
na jemné proužky
citron 2 ks
sůl
pepř
1. Rybu nechte dojít pokojové teploty a dobře osušte. Rozehřejte gril v troubě. Vymastěte plech a položte na něj plátky ryby kůží dolů. Osolte je, opepřete, zakápněte lžící oleje a grilujte dvě až tři minuty; rybu nemusíte otáčet.

2. Zbylý olej rozehřejte v malé pánvi a opečte na něm dozlatova česnek i pórek. Zakápněte šťávou z jednoho citronu, osolte a pak sejměte z ohně.

3. Rybu vyjměte z grilu, naaranžujte na talíře a rozdělte na ni opečenou zeleninu. Pánev se šťávou vraťte na chvilku na oheň, pak jí přelijte porce na talíři a ještě je poprašte pepřem. Podávejte okamžitě, ozdobené skrojky druhého citronu.

Tip Apetitu
Platýs je pro tenhle způsob úpravy díky svému jemnému pevnému masu ideální. Mraženého platýse seženete v řetězci Carrefour, 300 g vyjde na 95 Kč.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/05, str.14

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit