Můžete použít i jinou rybu, například tresku. Jako přílohu k platýsovi s pikantní omáčkou doporučujeme nové brambory s máslem.
Postup
Rybu nechte dojít pokojové teploty a dobře osušte. Rozehřejte gril v troubě. Vymastěte plech a položte na něj plátky ryby kůží dolů. Osolte je, opepřete, zakápněte lžící oleje a grilujte dvě až tři minuty; rybu nemusíte otáčet.
Zbylý olej rozehřejte v malé pánvi a opečte na něm dozlatova česnek i pórek. Zakápněte šťávou z jednoho citronu, osolte a pak sejměte z ohně.
Rybu vyjměte z grilu, naaranžujte na talíře a rozdělte na ni opečenou zeleninu. Pánev se šťávou vraťte na chvilku na oheň, pak jí přelijte porce na talíři a ještě je poprašte pepřem. Podávejte okamžitě, ozdobené skrojky druhého citronu.
Tip Apetitu
Platýs je pro tenhle způsob úpravy díky svému jemnému pevnému masu ideální.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )
- Obědy pro ostré hochy i děvčata(9 receptů )
Komentáře