Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Recept na neděli: andělský likér

Recept na neděli: andělský likér

Nová kuchařská kniha Láska prochází kuchyní od Denisy Bartošové nás zaujala už svojí okouzlující obálkou. Uvnitř najdete originální recepty na jedlé dárky a především nápady, jak je krásně zabalit.
15. 11. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Jedlé dárky můžete věnovat při různých příležitostech, nejen o Vánocích, a tak je kuchařka Láska prochází kuchyní tematicky rozdělena podle měsíců. Na ochutnání jsme pro vás z 51 receptů vybrali snadný andělský likér, který voní zimním kořením. Jedna sklenička, druhá sklenička, třetí… Andělský likér je sladce smetanový a díky rumu také ďábelsky omamný. Pro jistotu dávky v receptu hned zdvojnásobte, aby vám zbyl ještě jako dárek.

Recept na 1,5 l likéru:



SUROVINY:

  • 2 konzervy karamelového kondenzovaného mléka (každá má 397 g)
  • 620 g neslazeného kondenzovaného mléka
  • 3 svitky skořice
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 hřebíčky
  • lžička mleté skořice
  • 500 ml bílého rumu

1 V rendlíku zahřejte neslazené kondenzované mléko a přidejte koření. Vanilkový lusk nejprve podélně překrojte, aby se aroma lépe uvolnilo. Nechte v mléce 24 hodin louhovat. Druhý den celé koření vyndejte.
 
2 Z vanilkového lusku špičkou nože vyškrábněte semínka, ta vraťte do mléka. Lusk buď vyhoďte, nebo opláchněte, nechte usušit, a rozmixujte s krystalovým cukrem na jemný prášek, který použijete jindy.

3 Kořením provoněné mléko spojte s karamelovým kondenzovaným mlékem, nejlépe to jde ponorným mixérem. Postupně přilévejte bílý rum. Likér naplňte do připravených lahviček a nechte rozležet.

4 Lahve s likérem ozdobte papírovými andělskými křídly, na větší lahev můžete přilepit krajkovou aplikaci jako šaty anděla.



Knihu Denisy Bartošové Láska prochází kuchyní – Uvařte, zabalte a darujte jedlý dárek koupíte na www.smartpress.cz za 499 Kč.

Foto: archiv nakladatelství Smartpress


REKLAMA

Přidat komentář